Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman a rákos feleségéről és a saját jövőjéről is beszélt az Anglia elleni Európa-bajnoki elődöntő előtt.

Az Európa-bajnokság elődöntőjébe jutott holland válogatottat irányító Ronald Koeman az Ausztria elleni, Eb-csoportkörbeli vereség után a holland média kereszttüzébe került, ugyanis egy nyolcaddöntős kiesés esetén (a szerződése értelmében) a holland szövetségnek (KNVB) lehetősége lett volna meneszteni őt a posztjáról. Akkor ő maga s elgondolkodott a jövőjéről, ám azóta Hollandia azonban magabiztosan győzte le Románia válogatottját, majd a negyeddöntőben Törökország ellen is nyert, így bejutott az Anglia elleni Eb-elődöntőbe. Koeman a meccs előtt határozottan válaszolt arra a kérdésre, kitölti-e a 2026 nyarán megrendezésre kerülő, észak-amerikai világbajnokság végéig szóló szerződését.

Ronald Koeman, holland válogatott
Ronald Koeman Európa-bajnoki elődöntőbe vezette a holland válogatottat, amelynek 2026-ig maradna az élén
Fotó: AFP / AFP or licensors

Igen, a jelenlegi állás szerint azt hiszem, már nem tudnak megszabadulni tőlem” 

nyilatkozta a szövetségi kapitány, aki hozzátette, a vb-n is szeretne majd minél szebb eredményt elérni a csapatával.

Ronald Koeman jövőjét a felesége egészségi állapota sem befolyásolja a holland válogatott kispadján

Ronald Koeman az Eb előtt árulta el, hogy a felesége rákbetegsége kiújult. Bartina Koemannak – aki 11 éve egyszer már legyőzte a mellrákot – néhány hetente be kell vonulnia az amszterdami kórházba vizsgálatokra, ennek ellenére áldását adta arra, hogy a férje Hollandiát a németországi kontinenstornán személyesen vezényelje. A szövetségi kapitány most arról beszélt, hogy reméli, a jövőben sem áll a munkája útjába a neje egészségi állapota.

A feleségem egészségi állapota rendben van. Jár kezelésekre, de ez nem ok arra, hogy abbahagyjam az edzői karriert.”

A holland válogatott szerdán este 21 órától, Dortmundban, Anglia ellen vívja az Európa-bajnoki elődöntőt. A párharc győztese a keddi, Spanyolország–Franciaország találkozó győztesével játssza vasárnap az Eb berlini fináléját.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről