Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konferencia-liga playoffkörének első mérkőzésén a Paks 2-2-es döntetlent játszott a cseh Mlada Boleslav otthonában.

Bognár György együttese a ciprusi AEK Larnaca és a montenegrói Mornar kiejtése után a Konferencia-liga playoffkörében a cseh Mlada Boleslav csapatával találkozott. Az ellenfél a hazája bajnokságában egyelőre hullámzóan teljesít, öt forduló után két győzelemmel és három vereséggel csak a tizedik helyen áll. Ezzel szemben a Paks negyedik jelenleg az NB I-ben, a hétvégén az újonc Nyíregyháza 2-1-es legyőzésével hangolt a nemzetközi kupameccsre.

A 9. percben helyzetbe kerültek a csehek, de a Szappanos helyén védő Simon fogni tudta a labdát, miután a kapura törő Masek nem tudta jól átvenni azt. A 16. percben ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Kinyik szépen blokkolta Kusej lövését. 

A 28. percben százszázalékos ziccert hagyott ki a Mlada Boleslav, Kusej már csak a kapussal állt szemben, de mellérúgta a labdát. 

Nem sokkal később Zimonyi került helyzetbe a cseh kapu előtt, de nem találta el jól a labdát, majd Windecker beadása után Papp fejesét védte a csehek kapusa, Trmal. A 41. percben még Sakala fejese keltett némi veszélyt a paksi kapu előtt, de az első félidőben végül nem esett gól.

A második félidőt is a Mlada Boleslav kezdte aktívabban, és Ladra révén azonnal helyzetbe került, de a csehek játékosa kevéssel lemaradt a jobb oldali beívelésről. A 65. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy jobb oldali akció után Kusej laposan középre játszott, Kinyik pedig nagyon balszerencsésen ért bele a labdába, amely a saját kapujába pattant. A csehek gólja után Tóth Barna esett el egy védő mellett a 16-oson belül, a jelenetet a játékvezető is feltűnően hosszú ideig nézegette az oldalvonal melletti monitoron, de végül nem ítélt büntetőt a magyar csapat javára.

A 80. percben egy remek akció után egyenlített a Paks, a csereként beállt Böde Dániel szép csellel tette át a labdát a bal lábára, majd 15 méterről nagyon okosan a kapu bal oldalába lőtt. 

A 85. percben Böde ismét megvillant, ezúttal a hosszú oldalon érkező Papp Kristófot hozta nagy helyzetbe, aki közelről megszerezte a vezetést Bognár György csapatának.

Az utolsó percekben nagy erőkkel támadott a cseh együttes, ráadásul Lenzsért második sárgával kiállította a bíró a hosszabbításban. 

A szabálytalanságért megítélt szabadrúgásból a 97. percben nagy gólt lőtt Ladra, így a meccs 2-2-es döntetlennel ért véget.

A Paks közel volt a győzelemhez, de így sem várhatja kedvezőtlen helyzetből a hazai visszavágót, melyet egy hét múlva játssza a Mlada Boleslav ellen.

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés:
Mladá Boleslav (cseh)-Paksi FC 2-2 (0-0)
Mladá Boleslav, v.: Goga Kikacheishvili (georgiai)
gólszerzők: Kinyik (65., öngól), Ladra (97.), illetve Böde (80.), Papp (85.)
piros lap: Lenzsér (96.)

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!