A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két napig feküdt a padlón magatehetetlenül a világbajnok focista, miután elkapta a koronavírust

Wolfgang Kleff soccer Wolfgang Kleff Horizontal
Wolfgang Kleff, formerly a goalkeeper for the German soccer team Borussia Moenchengladbach and winner of the 1975 Uefa Cup, in Moenchengladbach, Germany, 03 November 2016. Kleff will celebrate his seventieth birthday on the 16 November 2016. Photo: Roland Weihrauch/dpa (Photo by ROLAND WEIHRAUCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bild című német lap cikke szerint az 1974-es világbajnok német csapat kapusa, Wolfgang Kleff drámai napokat élt át, miután elkapta a koronavírust.

Az 1970-es évek sikercsapatával, a Borussia Mönchengladbachhal öt bajnoki címet nyerő Wolfgang Kleff a lakásában lett rosszul a betegség következményében, ami annyira megviselte, hogy még az ágyába sem tudott befeküdni, és két napon át hevert magatehetetlenül a padlón, mielőtt a fia és annak felesége rátalált volna.

Ők hívták a rendőröket, akik betörték a 75 éves ex-futballista lakásának ajtaját, majd hívták a mentőket. Igaz, ők Kleff elmondása szerint azt hitték, hogy csak részeg, és először nem is akarták kórházba szállítani, de a légzési nehézségei miatt végül mégis bevitték. Néhány napot töltött csak kórházban és nem kellett gépre kapcsolni, és már otthonában lábadozik.

Wolfgang Kleff kétszer is elnyerte a 'Gladbach csapatával a mellette látható UEFA-kupát Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Roland Weihrauch

"Szerencsére nem a legrosszabb lefolyású betegség volt, de azért így is elég rossz volt. Eleinte nem is tudtam magamról" – idézi a Tages Zeitung is Kleffet, aki valóban járhatott volna sokkal rosszabbul is, hiszen az elmúlt években egy enyhéb agyvérzésen és egy infarktuson is átesett.

Wolfgang Kleff 1968 és 1979 között, majd 1980 és 1982 között összesen 321 bajnoki meccsen állt a Mönchengladbach kapujában, a '70-es években öt bajnoki címet, egy Német Kupát és két UEFA-kupát nyert a csapattal. A német válogatottban hatszor lépett pályára és ugyan Európa- és világbajnoknak mondhatja magát, azonban sem az 1972-es, sem az 1974-es tornán nem kapott játéklehetőséget Sepp Maier mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!