A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bocsánatot kértek a tolvajok, amiért ellopták az olimpiai bajnok érmeit

Horizontal
Gold medalists Russia's Ekaterina Makarova (L) and Russia's Elena Vesnina pose on the podium after the women's doubles finals tennis match at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 14, 2016. (Photo by Martin BERNETTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Előkerültek azok az olimpiai érmek, amelyeket ismeretlen tettesek Jelena Vesznyina orosz teniszező Moszkva környéki házából loptak el két héttel ezelőtt.

A párosban olimpiai bajnok Vesznyina arany- és ezüstérmét a tolvajok a település egyik hatósági épületénél hagyták, csokoládé és egy bocsánatkérő levél társaságában. Az orosz sajtó beszámolója szerint a tettesek, akik a sportoló nagy rajongóinak vallják magukat, nem tudták, hogy kit fosztottak meg értékeitől.

Jekatyerina Makarova (balra) Jelena Vesnyina a 2016-os riói olimpia női párosversenyének aranyérmesei Forrás: AFP/Martin Bernetti

A 35 éves Vesznyina korábban azt mondta, hogy ismeretlenek akkor törtek be hozzájuk, amikor a férjével vacsorázni voltak. Ötkarikás érmei mellett ékszereket is magukkal vittek a feltört széfből. A tolvajok dolgát megkönnyítette, hogy a házaspár elfelejtette távolléte idejére bekapcsolni a riasztót.

Az orosz teniszező a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékokon női párosban szerzett olimpiai bajnoki címet, idén Tokióban pedig a második helyen végzett vegyes párosban. A duóknál korábban világelső is volt, és négy Grand Slam-tornán diadalmaskodott. Profi pályafutását 2002-ben kezdte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!