Putyin kiszurkolta, Bode Miller elsiratta

Vágólapra másolva!
A holtversenyben harmadik helyezett amerikai Bode Miller elsírja magát egy tévéinterjú közben, a 2014-es szocsi téli olimpia alpesi-síversenyei férfi szuperóriás-műlesiklása után
Krasznaja Poljana, 2014. február 16. A holtversenyben harmadik helyezett amerikai Bode Miller elsírja magát egy tévéinterjú közben, a 2014-es szocsi téli olimpia alpesi-síversenyei férfi szuperóriás-műlesiklása után a Krasznaja Poljana-i Roza Hutor Síközpontban 2014. február 16-án. (MTI/AP/Christophe Ena)
Cikkünk folyamatosan frissül
Bode Miller bronzérme rekordot ért szuperóriás-műlesiklásban, hat órán át műtötték az orosz síakrobatát, cseh szupersztár született a hódeszkások között, megint taroltak a hollandok gyorskorcsolyában. Putyin ezüstöt szurkolt ki az orosz váltónak a helyszínen, Björndalen hiába veselkedett neki a történelmi győzelemnek, a köd közbelépett. A téli olimpia vasárnapi hírei egy helyen.
10:45
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Norvég aranyéremmel indult a nap

A 28 esztendős Jansrud sikerével  sorozatban a negyedik olimpián született norvég győzelem a férfiaknál ebben a szakágban. Jansrud a múlt vasárnapi lesiklásban harmadik volt, így Szocsiban ez már a második érme. Négy évvel ezelőtt, Vancouverben óriás-műlesiklásban ezüstöt nyert.   

A második helyre meglepetésre a 29-es rajtszámmal induló amerikai Andrew Weibrecht ért be, ő ebben a szakágban a 2010-es játékokon bronzérmes volt., viszont azóta nem nyert világversenyen érmet, és az idei Vk-sorozatban az első 20 között sem volt.

A bronzéremből kettőt is ki kell osztaniuk a szervezőknek, mivel a kanadai Jan Hudec és az amerikaiak sztárja, Bode Miller századmásodpercre azonos idővel teljesítette a pályát. Millernek Szocsiban eddig egy 8., egy 12. és egy 7. helye volt.

10:58
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Orosz csapás fenyegeti Szlovákiát

Vasárnapra öt arany jut Szocsiban, ebből egyet már kiosztottak, így nem lesz nagyüzem. Lesz viszont kanadai-finn hokicsata, Ovecskinék a szlovákokat porolhatják ki. A teljes műsor itt.

11:21
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Putyin meglátogatta a síakrobatát

Hatórás műtéten esett át az orosz síakrobata, Marija Komisszarova, aki szombaton edzés közben szenvedett gerinctörést. A műtét után az orosz államfő, Vlagyimir Putyin meglátogatta a 23 éves versenyzőt.

11:42
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Magyar irányítja a nőihoki-tornát

Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna felügyeli a nőihoki-csapatokat a téli olimpián, a vele készített interjút itt olvashatják.

12:00
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Összmagyar síválogatott

Az M1-nek adott interjúben Kálomista Gábor, a hazai síszövetség elnöke arról beszélt, a csíkszeredai Miklós Edit mellett Erdélyben, Kárpátalján és felvidéken is tudnak tehetséges magyar sízőkről, így a jövőben fokozottan számolnának a határontúliakkal.

12:24
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Cseh arany és szupersztár született

A cseh Eva Samkova nyerte a hódeszkások női krossz versenyét. A BBC szakkommentátora új csillag születéséről beszél: "Csak húszéves, de úgy versenyzett, mint egy profi, abszolút mesteri szint az első pillanattól az utolsóig."

A cseheknek ez volt az első aranyérmük Szocsiban.

12:48
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Megvan az első osztrák hokigyőzelem

Ausztria 3-1-re legyőzte Norvégiát a férfihokitorna B csoportjában, így három ponttal a harmadik helyen zárt. Az egyaránt 6 pontos finnek és kanadaiak egymás ellen zárják a csoportkört.

A legjobb nyolc közé a három csoport első helyezettje és a legjobb második kerül be közvetlenül, a fennmaradó helyekért további mérkőzéseket rendeznek majd.

13:01
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Ádáz finn-svéd csata a váltóban

A finn és a svéd csapat egyszerre ért a féltávhoz a 4x10 km-es férfi váltóversenyen, a csehek 17 mp-cel lemaradva követik őket.

13:26
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Putyin már a váltóversenyen

Az orosz elnök egy délelőtti hír szerint meglátogatta a sérült síakrobatát, most viszont már a férfi 4x10 km-es sífutást nézi a helyszínen. A svédek vezetnek a finnek előtt, az oroszok egyre közelebb kapaszkodnak a dobogóhoz.

13:40
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Nem tudták megfogni a svéd váltót

Svédország megnyerte a 4x10 km-es sífutást Szocsiban, ezzel megvédte a Vancouverben nyert aranyérmét. Az oroszoknak sikerült felkapaszkodniuk a második helyre, ezzel 26 év után szereztek érmet ebben a számban. A franciáké lett a bronz. Az esélyesként érkező norvégok csak negyedikek lettek.

13:55
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Miklós Edit becélozta az olimpiai aranyat

Szocsi legnépszerűbb magyar olimpikonja a Facebookon közölte, hogy átvette a lesiklásban szerzett 7. helyért járó oklevelet, és hozzáfűzött néhány lelkes mondatot is: "Harmadik legyen az isten igaza - mindig ezt mondtam Sochi-ról! Úgy érzem ez beteljesült, és négy év múlva legyen az én igazam! Aranyérem!!!"

14:21
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Björndalen ma újra megpróbálja

A rekordra hajtó Ole Einar Björndalen vasárnap a biatlonosok tömegrajtos 15 km-es versenyén száll harcba a győzelemért. A norvég klasszis 7 arannyal 3 ezüsttel és 1 bronzzal áll az örökranglista második helyén, honfitársa, Björn Dählie korábbi sífutó 8-4-0-s mérleggel vezet.

A 40 éves Björndalen egy aranyéremmel kezdte az olimpiát a 10 km-s sprintben, aztán 12,5 km-en negyedik lett, majd 20 km-en csak 34. volt.

14:44
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Agresszív szlovákok hergelik Ovecskinéket

Az orosz-szlovák férfihokicsata 0-0-ra áll az első harmadban, a 9. percben a kapura lövések aránya meglepetésre 8-3 az eddig pont nélkül álló Szlovákia javára.

A csoport másik meccsén az USA négy perc alatt kettőt vágott a szlovénoknak.

15:14
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

A turisták nem értik a szocsi rémhíreket

A Globalspot.com-on megjelent riportban a Szocsiban megkérdezett amerikai szurkolók értetlenül állnak az olimpiát körülvevő negatív hírekkel szemben.

Az 58 éves detroiti Jim Solbert a gyászos emberi jogi helyzetről és az igénytelen vendégszállásokról szóló hírek miatt kétszer is meggondolta, elutazzon-e Szocsiba, de a helyszínre érkezve azt mondta: vicc, amiről cikkeztek, és semmi se igaz abból, amit olvasott.

Mások véleményéből is az derül ki, hogy az üdülőhely napsütötte, fákkal szegélyezett utcáin látottak éles ellentétben vannak azzal, amire számítottak. Dean Cockell 62 éves winnipegi férfi mindezt annak a számlájára írja, hogy a külföldiek nem ismerik eléggé Oroszországot, a sajtó pedig a kelleténél jobban tupírozta fel a dolgokat.

15:36
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Jönnek a jamaicai bobosok

Jamaica bobosainak ezttal is sikerült a trópusi országból téli olimpiára jutnia, így az 1994-es elős bravúr után immár hatodszor lesznek ott a játékokon. A korábbi négyesek helyett ezúttal párosban tudtak kvalifikálni, Winston Watts és Marvin Dixon vasárnap délután kezdi meg szereplését a kettes bob első két futamában, hétfőn rendezik a másik kettőt.

"Még mindig szürreálisnak tűnik, hogy itt vagyok, és készülök az első olimpiámra" - mondta Szocsiban Dixon.

15:58
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Még mindig gól nélkül az orosz-szlovák

Két harmad alatt sem tudott gólt ütni az orosz hokiválogatott Szlovákiának az A csoport zárókörében. A kapura lövési arány ráadásul még mindig a szlovákoknak kedvez: 22-16.

A csoport másik meccse sima, az utolsó negyedben az USA 4-0-ra vezet Szlovénia ellen.

16:16
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Miller a halott öccsének üzent

Bode Miller vasárnap szuperóriás-műlesiklásban bronzérmes lett, így 36 évesen minden idők legidősebb olimpiai éremszerzője lett az alpesi síben.

"Köszönöm mindenkinek a segítséget, ez életem egyik legérzelmesebb napja. Hiányzik az öcsém" - nyilatkozta Vancouver olimpiai bajnoka. Miller öccse tavaly áprilisban 29 évesen hunyt el.

16:30
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Dupla kapuvas mentette meg Szlovákiát

A szlovákok még mindig tartják az ikszet az oroszok ellen, már csak 10 perc van a meccsből. Pár perce egy orosz bombánál a korong a felső lécről az oldalsóra pattant, majd egy védő felszabadított volna, de saját kapusát lőtte telibe, ám az oroszok így sem tudták bekotorni.

16:40
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Kihúzták a szlovákok

Szlovákia 0-0-ra végzett a házigazda oroszok ellen a rendes játékidőben, ezzel egy pontot már biztosan szerzett. Ha az oroszok nem nyerik meg a meccset (vagyis nem szereznek még egy pontot), akkor valószínűleg nyolcaddöntőre kényszerülnek.

Az USA Szlovénia legyőzésével csoportgyőztes, egyből a negyeddöntőbe jut.

16:50
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Mit védett Mészáros!

A szlovák hátvéd, Andrej Mészáros hokimeccsen ritkán látható bevetődéssel mentett egy ziccernél, az oroszok elleni csata még mindig 0-0 a ráadás negyedik percében.

16:52
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Büntetőkkel döntenek Ovecskinék

Gólnélküli iksz lett a szlovák-orosz hokicsata, három-három büntető jön. Az oroszok tegnap elbukták az USA ellen.

16:58
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Megnyerték az oroszok

Oroszország 2-0-ra nyerte a büntetőpárbajt, így két pontot nyert a férfihokitorna utolsó csoportkörében, a szlovákoknak egy pont jár.

17:20
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Elnyelte a köd a sílövést

A biatlonosok hiába készülődtek a 15 km-es tömegrajtos versenyre, a rajtot el kellett halsztani a leereszkedő köd miatt. A Guardian szerint még ma szeretnék megrendezni a viadalt, amint Ole Einar Björndalen a nyolcadik olimpiai aranyáért száll harcba.

17:40
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Így siratta meg az aranyat Bode Miller

Sokáig úgy nézett ki, hogy Bode Miller Vancouver után Szocsiban is aranyérmes lesz, ám végül ketten is elé tudtak kerülni. A verseny közben sírásban tört ki, később egy nyilatkozatában a legérzelmesebb napnak titulálta a vasárnapot az életében, és a tavaly elhunyt öccsét is hiányolta.

Forrás: MTI/AP/Christophe Ena

17:58
2014. február 16.
Vágólapra másolva!

Wustnak nem sikerült, Hollandia így is tarolt

A holland Jorien ter Mors nyerte a gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyét. A nagy esélyes háromszoros olimpiai bajnok, szintén holland Ireen Wust lett a második, a honfitársuk, Lotte van Beek a harmadik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!