Vágólapra másolva!
Az egyéni megméretések után a hétvégén Pozsonyban, a regionális Európa-bajnokságon vesznek részt a magyar karatésok legjobbjai.

A versenyt a Klubcsapatok Európa-bajnoksága helyett hívta életre két éve az Európai Karate Szövetség (EKF), 85 régióra osztva fel a kontinens területét. A szabályok értelmében minden régió külön gárdával képviseltetheti magát, így a sportágban élenjárók közül az angolok például 3, a franciák 4 csapatot indíthatnak, a férfiaknál 5 (plusz 2 tartalék), a nőknél 3 (+1) fővel.

A régiók 2 idegenlégióst is "besorozhatnak" erősítésképpen, így némely csapatok sokszor az egyes nemzeti válogatottaknál is ütőképesebbek.

A két magyar csapatot felnőtt- és juniorválogatott-kerettagokból jelölte ki a szövetség. Szombaton a nők között a Tóth Beatrix (KEK), Klíma Zsuzsanna (ESE), Bódi Renáta (Topkids) és Ruzsvai Melinda (Topkids) összetételű együttes indul, s vasárnap lép a küzdőtérre az S. Kovács Ádám (Maccabi VAC), Bechtel Richárd (KEK), Papp Miklós (Budai XI.), Baranyai Dávid (Kowax), Ruzsinszki György (HKA) és Rózsahegyi László (HKA) alkotta férficsapat.

Mindent egy helyen az Eb-ről