Vágólapra másolva!

Vasárnap itt a lehetőség: mindenki megteheti az első lépéseket az egészséges életmód felé. És ehhez nem kell mást tenni, mint néhány kilométert gyalogolni. Ráadásul nem úgy, mint a könnyűatléták, akik időre gyalogolnak. Itt a részvétel, a séta a lényeg. A program célja is ezt hirdeti: a zöld környezetben, a friss levegőn - fiatalok és idősek - könnyed félórás gyaloglással tegyenek egy lépést az egészségük megőrzése érdekében.

A World Walking Dayt, vagyis a gyaloglás világnapját 1992. június 7-én indították útjára. Tavaly már a világ minden kontinensén, több mint hatvan országban rendeztek gyaloglónapot. Hazánk a Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezésére 1999-ben csatlakozott a világméretű eseményhez. Idén - több vidéki nagyváros mellett - már Budapesten is lehet hódolni az újdonságnak számító sportnak, mely a szakemberek szerint átmenet a passzív és az aktív életmód között.

Az esemény központja a Városligetben (az Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út sarkán lévő Sportközpont) lesz, ahol a gyaloglás mellett más szabadidősport-eseményt is szerveznek. A kilátogatók vasárnap délelőtt tíz óra és délután négy óra között vehetnek részt a programon. A rajt (2, 3,5 és 7 kilométer) az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út sarkánál lesz, ahol egyébként a finn gyaloglóteszt mellett testzsírmérés, állóképességi tesz, valamint hajlékonyság-, egyensúly- és gyorsaságvizsgálat is működik majd. A gyaloglóknak a Vajdahunyad sétány bejárójánál lesz a fordító. Itt egy szusszanásnyi pihenőt véve információk, tájékoztatók kaphatók a főváros sportolási lehetőségeiről és további rendezvényeiről.

Bővebb információ a Budapesti Szabadidősport Szövetségtől kérhető a (06-1) 266-8404-es telefonszámon.

Mindent egy helyen az Eb-ről