Vágólapra másolva!
Több mint háromszáz kilós szekér elé fogva kívánja lefutni a maratoni távot egy szegedi férfi; az 58 éves Aranyi László szombaton délelőtt kezdte a köröket róni az újszegedi ligetben.

A férfi a római olimpia hatására kezdett sportolni, rendszeresen kerékpározik, részt vett már 10, 20, 50 kilométeres gyalogláson, 12, illetve 24 órás maratonon is. Vállalkozásával a drogmentes életre kívánja ösztönözni az embereket, leginkább a fiatalokat.

- A sportnak éljenek, ne a drognak. Az energiát ne a gyerekek játszóterén, padok és hinták szétverésével vezessék le, inkább fussanak, húzzanak szekeret, vagy álljanak tótágast, ha kell, táncoljanak, ússzanak, ezekkel ráadásul a környezetet sem szennyezik. - vallja.

A szekeres maraton szombaton délelőtt kezdődött. Aranyi László dorozsmai kasos szekeret kötött maga után, és maroknyi szimpatizánsával elkezdte róni a köröket az újszegedi liget 970 méteres körpályáján.

A 42 kilométer és 195 méter hosszú távot, 43 és fél kört, a tervei szerint hét órán belül teszi meg. A köröket családja és barátai számolják. Egy-két perces szüneteket azért beiktat, amikor szőlőcukrot és csokoládét, később főtt ételt eszik.

A szombati akcióra elmondása szerint nem készült különösebben: hetente kétszer lefutotta a félmaratont, de aki a tél közepén is biciklivel közlekedik, annak ez nem árt - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!