A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) jogi bizottsága elhalasztotta a döntést a négyesfogathajtó-világbajnokságon győztes Michael Freund doppingügyében, így várhatóan csak a hónap végén születik végleges határozat. Ha a német klasszist megfosztják aranyérmétől, a mögötte második helyen végző Lázár Zoltán lesz a világbajnok.

A magyar hajtó arról számolt be, hogy szerdán Freund újabb 15 nap haladékot kapott arra, hogy elfogadható magyarázattal álljon elő Mary nevű lovának pozitív doppingtesztjével kapcsolatban. Az A- és B-teszt egyformán nyugtatóként használt valériánsavat mutatott ki a négylábú szervezetében.

"Ilyen esetekben mindig elmarasztaló ítélet szokott születni. Csak hibás eljárás esetén ejtenék az ügyet, de erről nincs szó. Freund szerint a vb istállójában megevett szénában lehetett a tiltott szer, ám az ilyen jellegű magyarázatokat egyszer sem követte felmentő határozat" - mondta korábban Fugli Károly, a honi lovasszövetség főtitkára, aki szerint elképzelhetetlen, hogy a négylábú szervezetébe a vb-n került volna a tiltólistán lévő szer. A nemzetközi szövetség (FEI) állásfoglalásában is az áll, hogy kiváló volt az istálló biztonsága és illetéktelen személy oda nem léphetett be.

Lázár csapatban Dobrovitz Józseffel és Kecskeméti Lászlóval világbajnok lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!