A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
14:20Kajak-kenuKajak 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az idei esztendőt a futás évének keresztelte el a Budapest Sportiroda, amely célul tűzte ki, hogy 2005-ös eseményein összesen százezren álljanak rajthoz.

A BSI idei versenynaptárásban jelenleg 27 megmérettetés található, ezek közül a Vivicitta, a nemzetközi félmaratoni és a Budapest-maraton huszadszor kerül megrendezésre.

Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető igazgatója a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar népesség harminc százaléka túlsúlyos és magas a vérnyomása, 66 százaléknak pedig magas a koleszterinszintje. Ezekre a problémákra a legjobb recept a futás, amely a leghatékonyabb mozgásforma, olcsó, bárhol és bármikor űzhető, s bármely korban elkezdhető.

Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal vezetője kiemelte, hogy a készülő nemzeti sportstratégia is tartalmazza a rekreációs célú sportolást. Az állam olyan események rendezését ösztönzi, amelyek nagy tömegeket vonzanak, több korosztály és társadalmi réteg számára elérhetők, s emellett rendszeres felkészülést igényelnek.

Bakonyi Tibor, a parlament ifjúsági és sportbizottságának elnöke, Budapest főpolgármester-helyettese hangsúlyozta, hogy az idén befejeződik a margitszigeti futókör teljes kiépítése.

A Budapest Sportiroda versenyein tavaly több mint 70 ezren indultak, ebben az évben a cél a százezres határ elérése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!