Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A fővárosi Orczy-parkban, a Ludovika Campuson csütörtöktől vasárnapig küzdenek az utolsó olimpiai kvótákért négy sportág sportolói, méghozzá fantasztikus környezetben.

A városi sportágak olimpiai selejtezőjének ad otthont Budapest ezen a héten: a Ludovika Campuson mérik össze tudásukat a BMX freestyle, a breaking, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai. A versenyen 464 sportoló közt négy magyar versenyzőt láthatott a nagyközönség: BMX freestyle-ban Kempf Zoltán (Kempf Zozo) képviselte a magyar színeket, a breaking hazai közösségét Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) erősítette, sportmászásban pedig Tusnády Nimród Sebestyén mutathatta meg, hol tart a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

Kempf Zozo, Kempf Zoltán, BMX, városi sportágak olimpiai selejtezője, Ludovika Campus
Kempf Zozo a férfi BMX freestyle park versenyének döntőjében, a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második állomásán, a budapesti Orczy-kertben
Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Breakingben Szarvák Csenge a 34., Lobontiu Menotti Noris a 36. helyen zárta a versenyt, így nem szerzett kvótát a párizsi olimpiai játékokra. Szintén lemaradt az ötkarikás indulásról a sportmászó Tusnády Nimród Sebestyén, aki összesítésben 61,8 ponttal a 40. helyen zárta a küzdelmeket, valamint hozzájuk hasonlóan Kempf Zoltán sem jutott ki az olimpiára, miután a 11. helyen végzett a BMX freestyle park versenyszám döntőjében.

A helyszínről lélegzetelállító drónfelvételt tett közzé a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos videómegosztó oldala, ezt itt tekinthetik meg:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről