Vágólapra másolva!
Jól sikerült a Bruce Cassidyt váltó, élete első NHL-meccsén vezetőedzőként ténykedő Glen Hanlon bemutatkozása a Washington Capitals jégkorongcsapatának élén, miután a fővárosi gárda 6-5-re verte a Boston Bruinst.

Ugyan az első és az utolsó helyen álló Philadephia Flyers és a Pittsburgh Penguins nem lépett jégre, az üldözők és menekülők közül két együttes is játszott, s nyert az NHL csütörtöki játéknapján.

A nagyobb meglepetést a Washington Capitals szolgáltatta, amely a Keleti főcsoport egyik élcsapatát, a Boston Bruinst verte 6-5-re, azaz jól sikerült a Bruce Cassidyt váltó, élete első NHL-meccsén vezetőedzőként ténykedő Glen Hanlon bemutatkozása. A hazaiak már az első harmadban három gólt ütöttek Peter Bondra, Jaromir Jagr és Matt Pettinger révén, s az utolsó húsz percre 4-3-as előnnyel fordultak.

A záróharmadban előbb a litván Dainius Zubrus értékesített egy büntetőt, majd másfél perccel a lefújás előtt a kapus nélkül játszó Bruins ketrecébe Jeff Halpern is betalált. Az érdekesség, hogy a maradék bő 90 másodperc alatt előbb Ted Donato, majd Travis Green is szépített, de egyenlíteni nem sikerült.

Megszilárdította második helyét a Toronto Maple Leafs együttese, amely Ed Belfour kapus pályafutása 68. shutoutjával 1-0-ra győzött a Minnesota Wild otthonában. A gólt a 12. percben Tom Fitzgerald ütötte.

eredmény:
Washington Capitals - Boston Bruins 6-5
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3-2
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 0-1
Nashville Predators - Los Angeles Kings 1-4
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4-3 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Carolina Hurricanes 1-0
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 1-1
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 2-2.

Mindent egy helyen az Eb-ről