Vágólapra másolva!
Tiltakoznak a játékosok az NBA bevezetendő szabályzat ellen, amely még szigorúbban rendelkezik a megjelenésükről, és eltörli a "szabadon választható ruhás" napokat.

Az érintettek ugyanis november 1-jétől a csapat- vagy ligaeseményeken, promóciós rendezvényeken és a csarnokokban nem hordhatnak ujjatlan trikót, rövidnadrágot, pólót, napszemüveget, fejhallgatót, továbbá látható nyakláncot, fülbevalót és medált.

"Ez egyértelműen a liga elhiphoposodása és a fiatal afroamerikaiak ellen szól. Az ékszerek hozzátartoznak a kultúránkhoz" - érvelt Stephen Jackson, az Indiana Pacers kiválósága, aki szerdán dacból négy nyakláncban jelent meg egy bemutató mérkőzésen.

Ugyanakkor hozzátette: a tavaly novemberi, detroiti tömegverekedésben való részvételéért kapott 30 meccses eltiltása miatt nem keresi a bajt, és az alapszakaszban már az új etikett szerint öltözködik majd.

Paul Pierce, a Boston Celtics sztárja azonban nem hajlandó a kompromisszumokra: "Azt veszek fel, amihez éppen kedvem van. Néhányszor biztosan meg fognak büntetni, de nem foglalkozom vele. Ezek a kiegészítők részei a mindennapjainknak."

Az Orlando Magic mindeközben hazai pályán 93-79-re legyőzte az Euroligában címvédő Maccabi Tel Avivot. Az NBA november 1-jei rajtjára készülő floridaiak All Star-válogatott klasszisa, Grant Hill hasfalhúzódása miatt csak a nyitónegyedben játszott, és 10 pontig jutott. Társai közül Steve Francis 20, Dwight Howard 14, míg az izraelieknél Anthony Parker 20, Will Solomon pedig 19 ponttal zárt. A Maccabi vasárnap 105-103-ra győzött Torontóban, ezzel 27 év óta első sikerét aratta NBA-csapat ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!