Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Oroszok csillogtak Amerika nemzeti ünnepén

St Louis Blues v Nashville Predators GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Full Length ICE HOCKEY USA Tennessee Nashville Winter Sport Photography Bridgestone Arena National Hockey League Nashville Predators St. Louis Blues Round Two 2015 Hockey Skating Vladim
NASHVILLE, TENNESSEE - FEBRUARY 02: Vladimir Tarasenko #91 of the St. Louis Blues skates against the Nashville Predators during the second period at Bridgestone Arena on February 2, 2016 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Október második hétfője jeles ünnep az Egyesült Államokban, ez ugyanis a Kolumbusz-nap. Az amerikai sportok között szisztematikusan fel vannak osztva a nemzeti ünnepek, ez pedig a hokisoké. Ekkor hokilázban ég az ország és egész nap meccseket rendeznek, már a koradélutáni órákban is, egészen késő estig. Nézzük, mi történt ezen a speciális napon!

Ebédidőben két "matiné" meccset is rendeztek a keleti parton, a Boston Bruins a Coloradót, a New York Islanders a St. Louis Blues-t fogadta és mindkét összecsapás végén a vendégek örülhettek. Érdekesség, hogy a Colorado húsz éve nem kapott ki Bostonban, a széria most sem szakadt meg, köszönhetően két orosz játékosnak, a hibátlanul védő Szemjon Varlamovnak és a két gólt szerző Nail Jakupovnak.

New Yorkban is egy orosz volt a főszereplő, névszerint Vlagyimir Taraszenko, aki a rendes játékidőben kétszer talált be, majd a szétlövésben is eredményes volt, végül 3-2-re nyert a St. Louis.

Két rangadót is rendeztek, mindkétszer a hazai csapat nyert 4-3-ra hosszabbítás után. Torontóban két olyan csapat találkozott, akik eddig brillíroztak és tonnaszámra lőtték a gólokat, azaz a Maple Leafs a Blackhawks-t fogadta. Az első harmadban kiegyenlített volt a játék, a helyzetkihasználás viszont kevésbé,

a vendégek elhúztak két góllal.

A szünetet követően feljebb kapcsolt a Toronto és Zajcev góljával megfelezte a hátrányt. A harmadik játékrészben is a hazai csapat volt a kezdeményezőbb, de Panik találata után ismét kétgólós volt a vendég előny. Nem adta fel a Leafs, az utolsó hét percben eltüntette a hátrányt, majd a ráadásban Auston Matthews góljával a győzelmet is megszerezte.

A másik csatában is hasonló volt a forgatókönyv és itt is egy orosz szélső játszotta a főszerepet: a hazai Tampa Bay Lightning hamar kétgólós hátrányba került a Washington Capitals ellen, amit aztán folyamatosan dolgozott le. 1-3-ról sikerült kiegyenlíteni, köszönhetően Nyikita Kucserovnak, akinek aztán a hosszabbításban szerzett győztes gólban is elévülhetetlen érdemei voltak.

Érdekesség, hogy amíg az egész nap az oroszok teljesítményéről szólt, addig közülük is a legkiválóbb, a szezont 7 góllal kezdő Alekszandr Ovecskin ezúttal pont nélkül maradt.

Természetesen nem maradhattunk mesterhármas nélkül sem, úgy néz ki, ez lesz ennek a szezonnak a fő trendje. Azonban ezt egy kanadai csapat dán játékosa szerezte, igaz, orosz származású. Nikolaj Ehlers és csapata, a Winnipeg Jets Edmontonba látogatott, és egy nagyon izgalmas, pörgős meccsen végül kisebb meglepetésre elhozta a két pontot az Oilers-től, ahol Connor McDavid egy gólpasszig jutott.

Mark Scheifele (balra) és Nikolaj Ehlers (jobbra) összesen négy gólt és három gólpasszt tettek a közösbe Forrás: AFP/2017 Getty Images/Codie Mclachlan

Az este további két mérkőzésén is vendégsiker született: a New Jersey 6-2-re kitütötte az eddig szenvedő Buffalo Sabres-t, a Calgary Flames pedig a szenzációsan védő Mike Smith-nek köszönhetően megtörte az átkot és 13 év után először nyert Anaheimben, most 2-0-ra.

Eredmények:

Anaheim Ducks-Calgary Flames 0-2
Edmonton Oilers-Winnipeg Jets 2-5
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 4-3 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-Chicago Blackhawks 4-3 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 2-6
Boston Bruins-Colorado Avalanche 0-4
New York Islanders-St. Louis Blues 2-3 - szétlövés után

Mindent egy helyen az Eb-ről