Vágólapra másolva!
Kareem Abdul-Jabbar, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének jelenlegi legeredményesebb pontszerzője élőben fogja követni, ahogyan LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdönti rekordját.

Sajtóhírek szerint a 75 éves legendás játékos is ott ül majd a pálya szélén a Lakers következő két hazai mérkőzésén. A kaliforniai gárda vasárnap a New Orleans Pelicans otthonában lép pályára, majd szerdán az Oklahoma City Thundert, pénteken pedig a Milwaukee Bucks együttesét fogadja.

Szinte biztos, hogy a négyszeres bajnok James a két hazai találkozó egyikén adja majd át a múltnak a korábbi Lakers-legenda sokáig megdönthetetlennek hitt csúcsát (38 387), amelytől már csak 63 ponttal marad el.

LeBron James rekordot dönt Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Maddie Meyer

Kareem Abdul-Jabbar gesztusa azért meglepetés, mert a két sztár a múltban többször is egymásnak feszült különböző okok miatt, így kapcsolatuk igencsak fagyosnak tekinthető.

Októberben például Magic Johnson, Jabbar korábbi csapattársa - szintén legendás NBA-játékos - azt mondta, a rekord elvesztése Jabbarnak "keserű pirula lesz, amit le kell nyelnie".

A Sport TV műsorra tűzi a Los Angeles Lakers soron következő három meccsét, hogy a magyar szurkolók is tanúi lehessenek majd a rekorddöntésnek.

A Sport TV két szakértője, Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs egy órát beszélgetett erről a témáról, ezt itt lehet megnézni.

Antetokunmpo újra ötven pont felett zárt

A Milwaukee Bucks Jannisz Antetokunmpo 54 pontjának is köszönhetően nyert kiélezett mérkőzésen a vendég Los Angeles Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A liga kétszeres MVP-je az elmúlt 11 fellépését tekintve harmadszor lépte át a félszáz pontot: január 3-án karriercsúcsot jelentő 55-öt szerzett a Washington Wizards, múlt vasárnap pedig mindössze 30 percnyi játékkal 50-et a New Orleans Pelicans ellen.

Eredmények:

Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 106-105
Denver Nuggets-Golden State Warriors 134-117
Indiana Pacers-Los Angeles Lakers 111-112
Cleveland Cavaliers-Memphis Grizzlies 128-113
New York Knicks-Miami Heat 106-104
Chicago Bulls-Charlotte Hornets 114-98
Dallas Mavericks-New Orleans Pelicans 111-106

Mindent egy helyen az Eb-ről