A magyarokról beszélt a montenegrói kapitány az Origónak

Montenegro v Serbia - UEFA EURO 2024 Qualifiers Serbia Montenegro Aleksandar Mitrovic UEFA EURO 2024 Qualifiers Horizontal FOOTBALL
PODGORICA, MONTENEGRO - MARCH 27: Stevan Jovetic (10) of Montenegro in action during the UEFA EURO 2024 Qualifying Round Group G football match between Montenegro and Serbia in Podgorica, Montenegro on March 27, 2023. ( Rusmin Radic - Anadolu Agency ) (Photo by ©Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ki korán kel, sajtótájékoztató lel, tartja a mondás, és mi korán keltünk (6.25-kor indult a gép Budapestről Podgoricába), így délben már a montenegrói szövetség edzőpályákkal körülvett székházában voltunk a főváros délkeleti peremén. A mieink elleni szombaton 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtező előtt a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovics, valamint a csapat egyik sztárja, a Dárdai Pál áltar irányított Hertha BSC csatára, Sztevan Jovetics válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Podgoricából.

Miodrag Radulovics, a válogatott élére 2020-ban kinevezett szövetségi kapitány meglepődött azon, hogy a magyar játékosok (nem mondott nevet, de Lang Ádám, a mieink rutinos középső védője mondta ezt egy sajtótájékoztatón) provokációra számítanak a pályán.

"Nem értettem ezeket a szavakat, mert, mi egyáltalán nem vagyunk ilyenek. Ahogy minden ellenfelünket, úgy a magyar csapatot is mindenhol barátsággal fogadjuk Podgoricában, kivéve persze a futballpályát" - mondta Radulovics némi éllel a hangjában.

A két csapat három korábbi találkozójából (egy döntetlen mellett két montenegrói győzelem) a szakember nem vonna le messzemenő következtetéseket, hiszen azok csak barátságos meccsek voltak, míg a szombat esti már tétmeccs lesz.

Középen Miodrag Radulovics, sárga felsőben Sztevan Jovetics Forrás: Origo

A csapat három, az NB I-ben szereplő játékosa (Danijel Petkovic, Sztefan Loncsar és Driton Camaj) szerinte nem jelent számukra előnyt, mert "ma már nincsenek titkok a fociban", de azt nem tagadta, hogy külön is elbeszélgetett velük.

A meccs fontosságáról azt mondta, nem éreznek magukon nyomást, csupán a győzelem és a siker akarása az, ami dolgozik bennük.

Az általános megállapítás szerint Szerbia és Magyarország a G csoport két favoritja, kíváncsiak voltunk rá, hogy a szövetségi kapitány is így gondolja-e.

- mondta a Radulovics az Origo kérdésére.

Sztevan Jovetics elmondta, nem beszélt a találkozó előtt a klubedzőjével, Dárdai Pállal, ugyanakkor a magyarok elleni válogatottbeli bemutatkozására nagyon szívesen emlékszik vissza.

A meccset illetően azt mondta, kemény, harcos, és taktikus mérkőzésre számít.

"Minden meccs nagyon fontos egy ilyen sorozatban, és biztos agyok benne, hogy a mindent meg is fogunk tenni a sikerért, de nem lesz könnyű dolgunk" - vázolta a várható meccsképet Jovetics.

Mirko Vucsinics, a válogatott korábbi sztárja és csapatkapitánya egy minapi interjúban azt mondta, hogy a mai focisták túlságosan "jó fiúk", több csibészség kell. Joveticstől azt kérdeztük, hogy igaz ez, tényleg jó fiúk lettek?

"A pályán, úgy érti? - kérdezett vissza nevetve.

Szóval a legfontosabb, hogy kicsivel erőszakosabbak legyünk, és persze, hogy betartsuk a taktikát" - válaszolta a montenegrói kapitány az Origónak.

A magyar válogatott első Eb-selejtezős mérkőzését hazai pályán 3-0-ra megnyerte Bulgária elleni, míg Montenegró kezdésként ugyancsak Bulgáriát győzte le idegenben 1-0-ra, utána viszont hazai pályán 2-0-ra kikaptak a G csoport favoritjának tartott Szerbiától.

A szombaton 18 órakor kezdődő Montenegró-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőről az Origo élő szöveges közvetítés és helyszíni tudósítás formájában számol be.

Mindent egy helyen az Eb-ről