Végzett feleségével az amerikai író

Vágólapra másolva!
Gyilkosság vádjában bűnösnek találta és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság Michael Peterson amerikai írót. A Time Of War és az A Bitter Peace című regények eladósodott szerzője a felesége életbiztosításából igyekezett rendezni tartozásait. A vizsgálat során nevét az 1985-ben hasonló körülmények között elhunyt Elizabeth Ratliff halálával is kapcsolatba hozták. Az áldozat két lányát, Margaret és Martha Ratliffet édesanyjuk halála után Peterson vette szárnyai alá és nevelte fel.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság vádjában bűnösnek találta és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság Michael Peterson amerikai írót. A észak-karolinai Durhamben élő 59 éves férfi az ítélet tanúsága szerint meggyilkolta feleségét. David Rudolf, Peterson védőügyvédje jelezte: megfellebbezi a bíróság döntését.

Kathleen Peterson vérbe fagyott holttestére 2001 decemberében találtak rá a házaspár otthonában, a lépcsőfeljáró alján. A védőügyvéd álláspontja szerint a nő ittas állapotban legurult a lépcsőn, és halálos sérüléseket szenvedett, amelyet az a tény is alátámaszt, hogy sérülései nem utalnak idegenkezűségre. Állítását 257 (1991 után elkövetett) gyilkosság áldozatairól készült boncolási jegyzőkönyv adataival igyekezett alátámasztani. "A legkézenfekvőbb magyarázat azokra a sérülésekre, amelyeket Mrs. Peterson szerzett és azokra, amelyeknek nyoma sincs az áldozat testén, az, hogy leesett a lépcsőn. Hiszen még a körme sem szakadt be" - fejtette ki Rudolf.

A bírói ítélet értelmében azonban Michael Peterson addig ütlegelte második feleségét, amíg az bele nem halt a sérüléseibe. A házaspár jelentős adóssággal rendelkezett, és az egykori újságíró, az 1990-ben megjelent Time Of War, majd az annak folytatásaként aposztrofált A Bitter Peace (1995) című regények szerzőjét az motiválta tettében, hogy feleségének 1,4 millió dolláros életbiztosításának átvétele után végre rendezni tudja tartozásait.

Az eljárás során az 1985-ben elhunyt Elizabeth Ratliff esetét is bizonyítékként hozták fel. Az özvegy - akinek holttestére szintén egy lépcső alján találtak rá - az akkor még Németországban élő Peterson és első felesége közös barátja volt. Az akkor lefolytatott nyomozás szerint Elizabet Ratliff véletlen baleset áldozata lett. Az áldozat holttestét azonban az idei év folyamán exhumálták, testének maradványait újabb vizsgálatnak vetették alá, amely egyértelműen bebizonyította: Eizabeth Ratliff, akárcsak Kathleen Peterson, a fejére mért halálos ütések következtében vesztette életét.

Az eset rejtélyességét fokozza, hogy Elizabeth Ratliff két lánya - akik szintén jelen voltak a tárgyalóteremben - töretlenül hisz Peterson ártatlanságában. Margaret és Martha Ratliffet édesanyjuk halála után Peterson vette szárnyai alá és nevelte fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!