Snoopy-múzeum nyílik Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Elvis Presley memphisi házához, a Gracelandhez hasonló emlékhely nyílik Charles M. Schulz képregényrajzoló, Snoopy kitalálójának egykori otthonánban.
Vágólapra másolva!

Szombaton a kaliforniai Santa Rosában nyílik meg az a múzeum, amely minden idők egyik legnépszerűbb képregény-figurájának, a kiskutya Snoopy-nak hivatott emléket állítani.

Maga a múzeum tulajdonképpen nem egy épület, hanem azon emlékhelyek összessége, amelyek valamilyen módon kötődtek Snoopy alkotójához, az élete nagyobbik részét Santa Rosában leélő Charles M. Schulzhoz. A látogatók felkereshetik többek közt Schulz egykori műtermét, vagy a város parkjában található bronzszobrot, amely a híres kiskutyát és elválaszthatatlan társát, Charlie Brownt ábrázolja.

Snoopy otthona a webenhttp://www.unitedmedia.com/comics/peanuts/

Schulz 1950 október 2-tól egészen 200 február 12-én bekövetkezett haláláig rajzolta Snoopy és barátainak kalandjait. A rövid, néhány rajzból álló kis történetek hatalmas népszerűségre tettek szert, a világ 2600 újságja publikálta őket, legalább 75 nyelven. A népszerűség hatalmas vagyont hozott Schulz konyájára, a Forbes magazin listája szerint 2001-ben ő volt Elvis után amásodik legtöbbet kereső, elhunyt sztár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!