Pancetta
![pancetta](https://cdn.origo.hu/2023/12/HJF-dTq5YjdzMXzaPkEWhi720_7h9HUhfhk_bQZAzOw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzNzAxMDI3NDI0NDRmYjZiMjI4MzY5YzM2ZGM5MTA0.webp)
Elkészítési idő: 20 perc nettó, fél nap bruttó
Alapanyagok:
A császárt bőrős felével lefelé a munkalapra helyezem, és a húsos oldalát megkenem a fokhagymával, sóval és borssal.
A befűszerezett húst szorosan feltekerem, és kétujjnyi távolságonként megkötözöm. Hogy ne csavarodjon semerre, a zsinórt nem csak az alján és a tetején, de a két oldalán is végigvezetem.
Lassú lángon főzve, 2-3 óra alatt puhára abálódik, amikor beleszalad a villa, készen van.
Kiveszem, egy éjszakát préselem, ez segít formázni és kinyomja belőle a felesleges zsírt.
Tanácsok: Aki klasszikusra vágyik, köményezze, paprikázza. Aki cifrázná, szórja meg erdei gombával, a zsíros köpeny csak felerősíti az ízüket. A pancetta mindent magába fogad.