Tarja egyben, grillen 101
![tarja grillen, grillezett tartja](https://cdn.origo.hu/2023/12/sdAAkRsIfI5A5CofhsRTS0r3ju2i9em4Q7_trmGdkm4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhZjM0YzQ4MjQ0MTRiMDg4NmY5Mzc1Y2RhMjc2NjU5.webp)
Az egészben sült grilltarja kulcsa a türelem. Nem kell sok, rengeteg, csak egy kicsi, mert pont két, egyes esetekben három üveg sör elfogyasztása alatt elkészül.
A húst sűrűn forgatva, vigyázva kell körbepirítani, ez körülbelül egy órát vesz igénybe. Ez alatt foglalkozni kell vele, nem illik magára hagyni. Perfekcionista grillezők ilyenkor elővehetik a maghőmérőt, de mi úgy tapasztaltuk, a hobbigrill és a maghőmérő nem mutatnak közös keresztmetszetet, ettől függetlenül, ha a tarja maghőmérséklete elérte a 60 fokot, még rá lehet pirítani egy kis szószt 10 percig, majd lefedve pihentetni 20 percet és készen lesz.
Amikor szépen körbepirult, megkaphatja a szószt, vagy bármilyen ízesítést, amire igény van, és most ezt is rá lehet pirítani.
Az elkészült húst lefedve pihentessék 20-30 percig és szeletelhető, aki tartózkodik a rozé sertéshústól, nyugodtan dobja vissza a szeleteket a rácsra pár percre, a tarját nehéz kiszárítani.