Kelbimbó pisztáciával
![kelbimbó pisztácia](https://cdn.origo.hu/2023/12/-egrgUhsj5pqlhU1VGB5O94TEX_Tg0r33ztV1tN8WPc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM4NzU0NDk4ZjZhZjQ3NTliYjQ2NDRlNWZmNTc5MjUz.webp)
Elkészítési idő: 20 perc
Alapanyagok:
1/2 kg kelbimbó negyedelve, kitorzsázva
1 nagy vej vöröshagyma finomra szeletelve
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg pisztácia
só
fekete bors
Egy serpenyőben az olajon megpirítom a hagymát. Rádobom a kelt, a pisztáciát, és alacsony lángon addig pirítom, hogy elkezdi elveszteni élénk zöld színét. Forrón tálalom.