A giccstorták elkészítéséhez egy kis kézügyesség és bátorság kell, nem pénz. Kalandra fel! Képeink egy otthon, elsőre összerakott kígyót mutatnak be, semmi profi cukrászműhelykedés.
Az alap egy kerek formában sütött brownie. Mivel nem készítettünk ilyen tortát előtte, a legkönnyebben formázható, legstrapabíróbb alapot kerestük. Recept itt. A munkát az alap teljes kihűlése után kezdtük meg. Forrás: TáfelspiccA kakaóscsigára vájt kígyó nyakát a kivágott tésztából formáztuk. A felületet kiegyenlítő máz több rétedben került fel, és nutellával kikevert kókuszzsírból (10%) és kakaóporból (10%) készült. Forrás: Táfelspicc
Három rétegben került fel a krém (a kikevert krémet és a tortát is többször visszahűtöttük a hűtőben, hogy kemény legyen és formázható). Itt már nem néz ki reménytelenül. Forrás: Táfelspicc
Bőre fondant lesz. Az ajándékozott utálja a marcipánt, de azzal is készíthetik. A téglát készen vettük, és porcukrozott felületen nyújtottuk 2-3 mm vastagra. Forrás: Táfelspicc
A fondant, mint egy lepel borítja az alapot. A mélyedésekbe nyomkodva szakadhat, ott kézben felpuhított fondant-sallerekkel javítható. Forrás: Táfelspicc
A találkozásoknál késsel óvatosan lehet éleket készíteni. Forrás: Táfelspicc
A fej simára görgetett fondantlabdából készül. Forrás: Táfelspicc
A farok elvékonyodó hengerré görgetett fondant. A bőrt késsel finoman bekarcolva készült a kígyóbőr pikkelyes felülete. Forrás: Táfelspicc
Az alkoholoban oldható élelmiszerfestékből készült egy töményebb -sötétebb- és egy hígabb -világosabb-. A barna szín alkoholban oldott kakaópor. Forrás: TáfelspiccA festéshez a farkát lehajtottuk. A színezéshez érdemes letölteni egy fotót adott kígyófajtáról és másolni. Forrás: Táfelspicc
V-O-I-L-Á Forrás: Táfelspicc
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!