A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Fűszeres savanyított kelbimbó

kelbimbó
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Elkészítési idő: 10 perc
Alapanyagok:

1 kg kelbimbó félbevágva
1/2 l víz
1/4 l 10%-os alma vagy borecet
20 dkg cukor
1 evőkanál só
1 teáskanál csilipaprika összevágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva

A vizet felforralom, feloldom benne a cukrot, sót. Elkeverem az ecettel és az üvegekbe nyomkodott, fokhagymával, csilivel elkevert kelbimbóra öntöm. Egy hétig tárolom lezárva hűtőben, majd elfogyasztom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!