Kelbimbó és kelsaláta
![kelbimbó](https://cdn.origo.hu/2023/12/BYOaNHHuFylZLyG_DTZNi-dy65v7ehI794x9BRDFn44/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkxYTUzYzg2M2IxNDRhNjQ4OGE5YzY2OWM2NTJiMTQ3.webp)
Elkészítési idő: 10 perc
Alapanyagok:
1/2 kg kelbimbó
1/2 kg kelkáposzta
20 dkg mandula
1 dl olívaolaj
3 evőkanál édes magos mustár
1 kis csokor tárkony finomra vágva
A kelbimbót leveleire szedem, a kelt felcsikozom. Annyi vízben teszem fel főni őket, amennyi ellepi, 4 percig forralom, leszűröm. Elkeverem a mandulával és a tárkonnyal, olajjal kikevert mustárral locsolom meg.