Kiderült mi lesz a holnapi nap előírt zöldsége. Az édeskömény az, amit kötelező jelleggel fel kell használni. Feltehetőleg a hír nem okoz gondot a magyar szakácsoknak, hiszen erre fel voltak készülve. Molnár Gábor még Budapesten elmondta: "Táblázatrendszert dolgoztunk ki, színtiszta kombinatorika, hogy tudjuk, mit, mihez és hogyan tehetünk hozzá – kizárt, hogy bármit a véletlenre hagyjunk.”
A jelenleg értékelés alatt álló mezőny: Chile, Ausztrália, Izland, Nagy-Britannia, Franciaország, Guatemala, Argentína, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Észtország, Svájc és Marokkó – a szakmai konferanszié Régis Marcon, az 1956-os francia születésű séfzseni. Tudja, miről beszél, hisz 1989-ben a Prix Taittinger-t, 1992-ben a Prix Brillat Savarint és 1995 Bocuse d’Or-t is megnyerte.
Az idén a magyarok által vitt stand és VIP találkozópont teljes gőzzel üzemel. A menüt elnézve nem lehet nagy gond a vendégek becsalogatása: A Kistücsök étterem hideg töltött káposztát kínál vadmalac hússal, a debreceni Ikon mangalica veloutét debrecenivel és savanyú karalábéval, míg a Bock szakácsai szarvaspaprikást készítettek tarhonyából készült „hamis szarvasgombával”.
A desszertek között megtalálható a magyar gesztenyepüré, a Gerbeaud-bonbon, az áfonyás-pisztáciás bonbon, a Gerbeaud-szelet, a mákos- és diós bejgli, a konyakmeggy, a marcipán valamint a macskanyelv. A borkínálat sem hangzik rosszul: 2011-es Hollóvár Furmint Somlóról, a Szent Tamás borászat 2013-as mádi furmintja, Karner Gábor Boróka Vitézföld mátrai Kékfrankosa 2009-ből, valamint egy hatputtonyos 2007-es tokaji aszú és 2009-es szamorodni Szepsy István pincészetéből. Az Unicum mellett az Agárdi Pálinkaház párlatai és a Szigetközi ásványvíz kóstolható.