A volt köztársasági elnök és Orbán Ráchel is ott van a Bocuse d’Or döntőjén. Csapody Balázzsal és a hazai küldöttség tagjaival beszélgettek a magyar standnál.
A SIRHA nemzetközi élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátó ipari szakkiállításon idén 180 ezer látogatóval számolnak – ez a szakma csúcsrendezvényeinek egyike. Mivel a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének rendezési jogát Magyarország nyerte el, így a kiállítási stand mellett a VIP részen is bemutatkozhatunk.
A franciák, mint házigazdák óriási pörgésben vannak, munkájukat rengeteg néző kíséri figyelemmel a SIRHA kiállítási csarnokában, Lyonban. A világ legrangosabb szakácsversenyét névadója miatt tartják e városban, hiszen itt született Paul Bocuse sztárséf.
A hal és egy húsétel elkészítésére 5 óra 35 perc áll a szakácsok és segédjük rendelkezésére, amihez tegnap már a piacon bevásároltak. Amint azt Molnár Gábor és commie-ja, Pohner Ádám korábban az Origónak elmondta, a koncepció kidolgozása már október végén megkezdődött. Ők a holnapi versenynapon ennek a felkészülésnek a végeredményét prezentálják majd. Az edzési fázisban Vomberg Frigyesen kívül Serge Vieira tréner is részt vett az à la carte Formation képviseletében.
A magyar séf a müncheni Geisel’s Vinotheque junior sous-chefje, a Michelin-csillagos Hotel Königshof Münchenben dolgozik. Karrierjének korábbi állomásai a pécsi Enoteca Corso és a budapesti Klassz Bisztro voltak. Pályakezdőként a Vörös és Fehér Borbárban, valamint a Jankó Kortárs Magyar Étteremben szerzett gyakorlatot. Az 1981-ben, Tapolcán született séf 2004 óta van a szakmában.