Sose volt még ilyen finom egy müzli

Vágólapra másolva!
A gyors, egyszerű, finom és egészséges reggeli sokak számára egy állandó kérdőjel: mit együnk reggelire, ami ebédig feltölt energiával, rostdús, nincs tele cukorral és egészségtelen adalékanyagokkal, és érdemes megszakítani miatta az alvást: azaz finom is.
Vágólapra másolva!
Forrás:

Erre nyújt szuper alternatívát – főleg azoknak, akik az édeset szeretik reggelire - a granola: ez tulajdonképpen egy ropogós müzli, azaz zabpehely ropogósra sütve természetes folyékony édesítőkkel (méz, juharszirup, almacukor, agavé szirup stb.) olajos magokkal (mandula, mogyoró, dió, napraforgómag), esetleg kókuszchipsszel, majd kiegészítve liofilizált vagy aszalt gyümölccsel, pirított magokkal, esetleg csokoládéval. Fogyaszhatjuk tejjel, növényi tejjel, joghurttal és friss gyümölcsökkel megpakolva, vagy akár önmagában is.

Persze – ahogy minden másban is – ebben is érdemes a minőséget keresni. Nem mindegy, hogy mennyi olajos mag van benne (ha van benne egyáltalán), van-e benne rendesen aszalt gyümölcs, vagy csak mutatóban 1-2 darab, glükóz-fruktóz sziruppal készült-e vagy esetleg valami egészségesebb alternatívával (almasűrítmény, almacukor, juharszirup, méz stb.), a zabpehely gluténmentes-e vagy sem. Érdemes itt is böngészni az összetevőket, és az ár-érték arányt nézni: valószínű, hogy az olcsóbb termék silányabb beltartalommal is párosul, amivel nem vagyunk sokkal előrébb, mintha csak egy rossz minőségű kakaóscsigát nyomnánk be egy metró aluljáróban.

Forrás:

A mi ajánlatunk a Mendula granolái: a magyar cég mögött egy fiatal és lelkes pár áll, akiknek szívügyük a prémium minőségű alapanyagok felkutatása, és abból a lehető legfinomabb termékek készítése. Szuperropogós granoláik alapja gluténmentes zabpehely, édesítésnek almacukrot és almasűrítményt használnak, telis-tele vannak olajos magokkal, aszalt és liofilizált gyümölcsökkel, kókuszchipsszel. Kakaós granolájukat (Chocolate lover granola) bio kandírozott narancshéj és belga csokicseppek teszik felejthetetlenné , almás-fahéjas granolájuknak (Apple pie granola) kiemelkedően magas a dió-, és mandulatartalma, a két bogyós gyümölcsös granolájuk (Berry delight és Summer fruit granola) tömve van liofilizált nyári bogyós gyümölcsökkel (málna, eper, fekete ribizli, vörösáfonya, meggy), kesudióval, mandulával. Csak tudjunk választani!

Forrás:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!