Bár legtöbben készen vásároljuk a különféle fűszerkeverékeket, mert tartunk attól, hogy házilag előállítani bonyolult és időigényes, ez azonban nem igaz, villámgyorsan és egyszerűen elkészíthetők, különösen, ha szárított alapanyagokat használunk.
Nagy előnye ezeknek a házi ételízesítőknek, hogy terünk nyílik a kreativitásra, azaz
úgy variáljuk az összetevőket és az arányokat, ahogy csak szeretnénk, és nem viszünk be felesleges tartósítószereket és adalékanyagokat a szervezetünkbe.
Ezért vegyük a bátorságot, és keverjük ezentúl saját magunk a kedvenc fűszereinket, sőt, egy csinos kis üvegbe rakva akár ajándékba is adhatjuk családtagjainknak, barátainknak. Mutatjuk a leggyakrabban használt fűszerkeverékek házi változatait.
Akár házi vegetának is nevezhetnénk, hiszen
nemcsak húslevest lehet vele ízesíteni, de kiválóan használható szinte mindenfajta étel - sültek, köretek, főzelékek, mártogatósok esetleg párolt zöldség - fűszerezésére.
Alapja a reszelt, illetve aprított, szárított leveszöldségek, mindez jó minőségű tengeri sóval és a sáfrány, esetleg kurkumával keverve.
Hozzávalók: