Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezt az ocsmányságot találta egy nő a frissen vett paradicsomban - fotó

Vágólapra másolva!
Elképesztően visszataszító felfedezést tett egy nő, amikor felszeletelte a frissen vett paradicsomot: az ugyanis tele volt fehér, hosszúkás lényekkel, amik kísértetiesen hasonlítottak a férgekre. Végül kiderült, a valóság nem is olyan rémes.
Vágólapra másolva!

Halálra rémült egy nő, miután haza érve felvágta a nem sokkal korábban vett paradicsomot. Az ugyanis tele volt gusztustalan lényekkel. Először azt hitte, hogy férgek vannak benne, később azonban ő maga jött rá az igazságra.

Ebben a paradicsomba belevágtam, és azt hittem, tele van férgekkel. De valójában csíra! Nagyon elkeseredett voltam, amíg rá nem jöttem, hogy a férgek nem mozognak. Furcsa, 68 éves vagyok, és még soha nem láttam ilyet 

- írta.

Később rengetegen kommentálták a felfedezést, és zseniális ötleteik támadtak arra vonatkozóan, hogy a mit lehetne kezdeni a csírázó növénnyel. Egy ember ezt írta:

"Tudod, ha mindezt beülteted és eladod egy dollárért, milliomossá válhatsz?"

Egy másik egyetértett: "Olvastam, hogy csak egy teraszra és egy millió paradicsomra van szüksége, és készen áll az életre." Eközben egy harmadik hozzátette, hogy valóban megeheti a csírákat. Azt írták:

"A legtöbb ember, akit ismerek, ezeket furcsának és durvának tartja, de azt mondom, szerencséd volt! A paradicsomcsíra finom!"

Máshol viszont valóban taláknak férgeket, nem is keveset. Ahogy korábban megírtuk, Az Olaszországban nyaralóknak óvakodniuk kell a tűzféregtől, amely az elmúlt évek emelkedő hőmérséklete miatt elszaporodott a tengerpartokon. 2018 óta egyre gyakrabban észlelik őket, és különösen az elmúlt két-három évben, a súlyos hőhullámokat követően nőtt meg a számuk.

A meleg Földközi-tenger ideális feltételeket biztosít a természetes ellenséggel nem rendelkező tűzférgek elszaporodásához.

Különösen Szicília, Campania, Apulia és Calabria déli régiói érintettek. A tűzféreg sörtéivel való érintkezés fájdalmas lehet, a tünetek közé tartozik az égés, viszketés és zsibbadás, ritkán szédülés és hányinger is előfordulhat. 

Arról pedig itt írtunk, hogy őrült férgek lepték el Amerikát, amelyekkel szemben a kutatók tehetetlenek. Elképesztően gyorsan szaporodnak, a peterakáshoz még párosodniuk sem kell, ahol pedig megtelepszenek, ott gyorsan kiszorítja a hasznos féregfajokat és feléli a talaj tápanyagkészletét. 

Forrás: UW–Madison Arboretum

A kutatók még vizsgálják, miként tud a kártevő ilyen gyorsan terjedni a kontinensen. Egyelőre biztos mód sincs a kiirtásukra, az erdőkből például gyakorlatilag eltávolíthatatlanok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről