A Stefánia vagdalt mellé általában burgonya köret szoktak tálalni, de rizzsel is nagyon finom a tojással töltött fasírtszelet. Még másnap, két kenyér közé téve is szívesen megeszük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Egy lábasba kevés zsírt olvasztunk, amin megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Mikor már üveges akkor megsózzuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután pedig levesszük a tűzről.
2. Egy nagy tálba a darált húshoz adjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemléket,és a kihűlt hagymát, majd ezt az egészet kézzel összedolgozzuk.
3. Ha összekevertük a húst, akkor adjuk hozzá a tojásokat a masszához, majd jöhet a só, bors és az őrölt kömény, valamint a pirospaprika is. Mindezt a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk.
4 Egy hosszúkás formát kikenünk zsírral, majd alaposan megszórjuk zsemlemorzsával és megtöltjük a hús felével, amire rátesszük a főtt tojásokat. Ezután a tojásokat befedjük a maradék hússal.
5. A tetejét megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk zsemlemorzsával, majd alufóliával lefedve 190-200 fokos sütőben 60 percig sütjük.
6. Ha megpuhult leszedjük az alufóliát, és visszatesszük 15-20 percre a sütőbe, amíg a teteje meg nem pirul. Ezután szeletekre vágjuk.