A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

USA: ipari kémkedés vádja orosz fiatal ellen

Vágólapra másolva!
Amerikában tanuló orosz egyetemistát vett őrizetbe az FBI január 2-án. A vád szerint a fiatal eltulajdonította és az interneten közzétette egy műholdas tévészolgáltatás bizalmas dokumentumait.
Vágólapra másolva!

Az eltulajdonított iratok az amerikai DirecTV műholdas televíziószolgáltató vállalat tulajdonába tartoztak. A nyomozóiroda közlése szerint a letartóztatott 19 éves Igor Szerebrjanyij elismerte, hogy illetéktelenül fért hozzá a belső dokumentumokhoz egy, a DirecTV jogászai által használt sokszorosító-dokumentumkezelő cégnél. A Chicagóban tanuló orosz egyetemista ezután e-mailen több helyre, így a www.DSS-hackers.com honlapra továbbította az iratokat, azok publikálására kérve a site működtetőit.

A DirecTV szerint a dokumentumok között a vállalat ügyfelei által használt legújabb hozzáférési és titkosítási rendszer részletes leírásai találhatók. A cég negyedik generációs, chipkártyára alapuló rendszerét 2002. augusztusától alkalmazzák, miután a korábbi modellek könnyen feltörhetőek voltak, így sokan illetéktelenül férhettek az előfizetéses szolgáltatásokhoz.

Az amerikai törvények szerint bűnössége bebizonyosodása esetén akár tíz év börtönnel is büntethető az ipari kémkedéssel vádolt Szerebrjanyij.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!