A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Táncoló tojásrobot a Sony új zenelejátszója

Vágólapra másolva!
A Rolly úgy néz ki, mint egy kerekekre szerelt villogó tojás, amelyik a padlón gurul, pörög, és gombok helyett mozgatással lehet irányítani.
Vágólapra másolva!

A Sony új kütyüje első pillantásra zavarba is hoz minket, mivel nem könnyű megállapítani róla, hogy micsoda - és ebben a termék honlapja, illetve a hozzá készített reklámfilmek sem sokat segítenek.

A nagyjából strucctojásnyi eszközről a Gizmodo által készített leírásból tudjuk, hogy egy zenelejátszó, amely villogva-táncolva, az oldalsó hangfal-fedeleit nyitogatva szolgáltatja a muzsikát a beépített 1 gigabájtos memóriáról (aminek a kapacitása, napjaink igényeit figyelembe véve, igen szerény).

Forrás: Sony
Rolly: Pörög, forog, villog

A Rolly nem csak abban különleges, hogy magától mozog, hanem abban is, hogy mozgatva lehet vezérelni. A hangerő feljebb- vagy lejjebbcsavarásához a tengelye körül kell megpörgetni, számot léptetni pedig az előre-hátra húzásával lehet, az ismétléshez pedig meg kell rázni a táncoló tojást.

A zenék lejátszóra való másolásához sem feltétlenül kell hagyományos módon bánni vele, vagyis adatkábellel csatlakoztatni a géphez, mivel Bluetooth-csatlakozója van, amelynek segítségével más, közelben tartózkodó Rollykkal is kommunikál. Mindezekkel együtt a készülék már sokkal inkább miniatűr, zenélő robot, mint szimplán zenelejátszó. A Sony egyelőre csak Japánban dobta piacra a kütyüt, ahol 351 dollárnak megfelelő jent kérnek érte, ami körülbelül 65 ezer forint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!