A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamarosan 1,8 milliárd mobilszélessáv-előfizető

Vágólapra másolva!
Az Ericsson Magyarország igen előremutató bejelentést tett a napokban: a svéd távközlési cég hazai leányvállalata szerint 2012-re nem kevesebb, mint 1,8 milliárd mobilszélessáv-felhasználó fogja élvezni a HSDPA- és más technológiák előnyeit.
Vágólapra másolva!

Éry Gábor, az Ericsson vezérigazgatója hozzátette, hogy a tőlünk nyugatabbra fekvő országok példáját látva a mobilinternet hamarosan robbanásszerű növekedésnek indul majd hazánkban is. Ennek kézzel fogható jele, hogy a három hazai mobilszolgáltató az ősszel indított akcióival és a kedvezményes laptopvásárlási lehetőségekkel már több tízezres mobilinternet-előfizetői táborról beszél.

A svéd távközlési cég jóslata szerint a tavalyi évben tapasztalt 50 terrabájtos fix forgalom éves mértéke 5 éven belül meg fog hétszereződni, így akár a 350 terrabájt elérése sem lesz lehetetlen. Ezt a szinte elképzelhetetlenül nagy adatforgalmat elsősorban a legálisan letöltött filmek és zenék, az IPTV-előfizetők és az online játékok fogják generálni - napjainkban is ez történik.

Az Ericsson szerepe a hazai távközlésben megkérdőjelezhetetlen: a hétköznapi felhasználók, elsősorban a T-Mobile-előfizetők számára a normál GSM-adótornyok, a mobilinternet-megszállottak részéről pedig a 3G- / HSDPA-hálózatok lehetnek ismerősek - mindkét esetben az Ericsson által szállított technológiai megoldásokon és rendszereken keresztül történik a kommunikáció.

Az Ericsson nem csak Európában, de Ausztráliában is meghatározó szerepet tölt be: az elmúlt időszakban, mindössze 10 hónap alatt az ausztrál lakosság 98%-át sikerült nagy sebességű WCDMA/HSPA-hálózattal lefedni. A svéd távközlési cég innovatív szolgáltatásokkal is tovább kívánja növelni a meglévő adatforgalmat szélessávú hálózatain. Eddig több mint 170 kereskedelmi mobiltelevíziós szolgáltatás indult útjára a világon - ebből 150 mobilcellás hálózaton keresztül működik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!