Újabb böngészők és háttérképek - a hét letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
A Chrome böngésző új béta verziója lefordítja a külföldi oldalakat, az Opera 10.5 végleges kiadása pedig sokat gyorsult elődjeihez képest. Mellé virtuális optikai meghajtót, játékcsalásokat, és pazar természettudományos háttérképetet letöltő programot ajánlunk kipróbálásra.
Vágólapra másolva!

Google Chrome 4.1 béta verzió

Forrás: [origo]

A legújabb Google Chrome BÉTA tesztverziójának telepítése

Péntek óta a hazai netezők windowsos számítógépein is felbukkannak azok a választóképernyők, amelyek alternatív browserek telepítését ajánlják fel az Internet Explorert használóknak. Azon a felületen kizárólag végleges verziójú szoftverek letöltését ajánlják fel, ám a Chrome angol nyelvű béta csatornáján egy nem végleges, de új funkciókat tartalmazó változat is elérhető a Google böngészőjéből.

A 4.1-es változat leglátványosabb újítása a beépített fordító, ez az idegennyelvű honlapok esetében automatikusan felkínálja a fordítást, és egy gombnyomással el is végzi azt, nem változtatva az eredeti oldalstruktúrán. A megoldás a Google Fordító szolgáltatásán alapul, ennek megfelelően bizony elég suta végeredményt képes alkotni, de például egy japán vagy mondjuk lengyel honlap felkeresése esetén így is segítséget nyújthat annak ellenére is, hogy valószínűleg egy jó ideig nem teszi lehetővé, hogy mondjuk a CNN vagy a BBC oldalait olvashassuk anyanyelvünkön.

Ezen kívül számos új adatvédelmi funkció került az új Chrome-ba, amelyek lehetővé teszik, hogy az adott oldalakhoz specifikus beállításokat rendeljünk hozzá: például egy megbízható szájt számára engedjük a süti (cookie) fájlok használatát, vagy a JavaScript modulok lefuttatását, mások számára viszont ne.

Opera 10.5

Forrás: [origo]

Az Opera 10.5-ös VÉGLEGES verziójának letöltése (12,11 megabájt, magyar nyelvű)

Ugyan a múlt héten is ajánlottuk az Opera böngésző béta verzióját, mostanra a végleges, azaz stabilabban működő változat is megérkezett. Vélhetően a böngészőválasztó képernyő bevezetése miatt tették ilyen hamar elérhetővé a programot a norvég fejlesztők. Az Opera 10.5 leginkább működésének gyorsabbá válásában hoz újdonságot - ahogy az összes többi browser is - de például minialkalmazásait (widget) indítása nélkül, külön a Windowsból is el lehet indítani.

A 10.5-ös verzió tesztváltozatának kezelőfelülete letisztultabb lett a korábbinál, és képes kihasználni a Windows 7 új Start menüje által biztosított extrákat, így ha a ikonja föle visszük az egérkurzort, megjeleníti a megnyitott böngészőlapok lekicsinyített mását, és riválisaihoz hasonlóan aktiválható benne a privát böngészési mód, amely például szexoldalak nézegetésekor praktikus, mivel nem rögzít semmilyen nyomot a tevékenységről. A korábbi kiadásokból ismert Opera Link funkció a könyvjelzők, beállítások online raktározását biztosítja, segítségével kedvenc oldalaink listáját például a mobilos Operából is elérhetjük. A Turbo nevű funkciót lassú, vagy mobilinternetes kapcsolat esetén érdemes aktiválni, ekkor az oldalak tömörítve érkeznek a PC-re, gyorsítva betöltődésüket - bár a képek minősége kissé romolhat ezért cserébe.

Virtual Clonedrive

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (1,5 megabájt)

Nem kizárólag elvetemült warezolóknak lehet szükségük egy olyan programra, amellyel virtuális meghajtókat lehet létrehozni a Windowsban. A leggyakrabban erre képfájlok tartalmának behívásához van szükség, ami például optikai meghajtóval nem szerelt számítógépek, így például netbookok esetén jöhet jól. A legtöbben talán a Daemon Toolst szokták használni erre a célra, de sokan nem szeretik azt a programot, mivel egy - igaz, opcionálisan telepíthető - eszköztárat is tartalmaz. A Virtual CloneDrive esetében ilyesmiről nincs szó, ez a program támogatja az olyan ismert képfájl-formátumokat, mint az ISO, a CCD vagy a BIN, egyedül a játékokba épített védelmi mechanizmusokat nem lehet kijátszani vele.

Cheatbook márciusi játékcsalás-gyűjtemény

Forrás: [origo]

Innen töltheti le a legfrissebb játékcsalás-gyűjteményt (2,5 megabájt)

A játékcsalásokat, mentett állásokat és más segítő segédeket publikáló Cheatbook.de honlap adatbázisba egyetlen programba összegyűjtve. A kollekcióban PC-s és konzolos tippeket, cheateket egyaránt találhatunk, a márciusi kiadás ezekből a legfrissebbeket tartalmazza.

National Geographic Wallpaper Downloader

Forrás: [origo]
Az ingyenes háttérképletöltő program beszerzése (717 kilobájt)

Egyszerű program, amelynek segítségével a National Geographic természettudományos magazin munkatársai által készített fotókat lehet letölteni különböző méretekben az előzetesen kiválasztott mappába. Azt, hogy az egyes kategória hány felvételt rejt, a jobb oldali oszlop jelzi, ettől balra a letölteni kívánt felbontást lehet kiválasztani. Sajnos Windows 7 alatt nem akaródzott működnie tesztjeink során, Windows XP alatt azonban igen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről