Visszaeshetnek az iPhone-eladások

Vágólapra másolva!
Az elemzők csökkenésekre számítanak 2019-ben, és szerintük nem kapunk új dizájnt.
Vágólapra másolva!

Hosszú ideig az Apple mint márka, illetve az iPhone készülékek megállíthatatlannak tűntek, az egyre magasodó vételárak ellenére is. Az elmúlt hónapokban azonban sorozatosan arról kerülnek elő jelentések, hogy egyre gyengülnek az iPhone-ok eladásai. Anne Lee, a Nomura elemzője pedig 2019-ben és 2020-ban további csökkenésekre számít.

Az elemző szerint a 2018-as 213 millió helyett jövőre már csak 204 millió iPhone-t adhat el az Apple, 2020-ban ez a szám pedig már 200 millióra mérséklődik. Erre állítólag azért került majd sor, mert külsőre nem igazán változnak az iPhone készülékek.

Forrás: Cult of Mac

A jelentés alapján az Apple jövőre is megtartja azt a dizájnt, amit az iPhone X-zel vetetett be. Vagyis az iPhone XR, iPhone XS és iPhone XS Max utódja nem hoz majd új dizájnt, legfeljebb erősebb chipet és jobb kamerát, valamint AR-funkciókat. Szögezte le az elemző.

Az Apple 2020-ra újíthat csak dizájnban, azt, hogy mit, egyelőre nem árultak el a jól értesültek. Minden bizonnyal 5G-vel, kiterjesztett valósággal és szenzorsáv nélküli kijelzővel újíthat majd 2 év múlva az Apple.

Az Apple nem reagált továbbra sem az aggasztó jelentésekre, azonban a megváltozott marketingstratégiája igazolja a híreket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!