A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Harcolna az öngyilkosság ellen egy brit egyetem

sad beautiful woman suffering depression worried wasted on home balcony Beautiful Portrait Girls Women Females City Life Facial Expression Fashion Model Cute Pain 30-34 Years 30-39 Years Looking Thinking One Person Problems Exhaustion Sadness Grief Depres
young sad beautiful woman suffering depression looking worried and wasted on home balcony with an urban view in lonely depressed and desperate female concept
Vágólapra másolva!
A hallgatók közösségi médiás profiljait kívánja elemezni.
Vágólapra másolva!

A Newcastle városában működő Northumbria Egyetem az elmúlt időszakban már megpróbálta adatelemzéssel azonosítani a lelki problémákkal küzdő diákjait, azonban hamarosan jelentősen ki fogja bővíteni az erőfeszítéseit: a hallgatók közösségi médiás profiljait is automatizált rendszerekkel kívánja vizsgálni.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/OcusFocus

A többek közt Stinget és Jony Ive-ot is kikupált egyetem reményei szerint az új adatelemzési módszereivel képes lesz egy ténylegesen hasznos, korai figyelmeztető rendszert kiépíteni, hogy még időben megpróbálhasson segítséget nyújtani a valamilyen okból nehéz helyzetben lévő diákjai számára.

Az egyetem semelyik hallgatóra sem fogja ráerőszakolni a programban való részvételt: a diákoknak jóvá kell hagyniuk, hogy figyelhesse a közösségi médiás aktivitásaikat.

Amennyiben a korai riasztási rendszer működőképesnek bizonyul, akkor a remények szerint elterjed majd az Egyesült Királyság más oktatási intézményeiben is.

Van segítség!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!