Előrendelhetők a Samsung új csúcsmobiljai

Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra már előrendelhető Magyarországon, de a tényleges megjelenésre augusztus 21-ig biztosan várni kell. Részletek tökéletesítése és elképesztően magas ár jellemzi a Samsung új csúcsmobiljait.
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay

Nincs tökéletes mobiltelefon, a Samsung mégis megkísérelte a lehetetlent. A tét nem kicsi, hiszen a legnagyobb riválisnak számító kínai Huawei a második negyedévben első alkalommal gyűrte le a koreai vetélytársát mobil-fronton. Habár tagadhatatlan, hogy ehhez az is kellett, hogy a kínai piac fellélegezhessen a koronavírus szorítása alól, a Samsung legfőbb piacainak számító Észak-Amerika és Európa pedig a járvány súlya alatt őrlődjön, az ideiglenes helycsere mégis intő jel a koreaiak számára.

A Samsung mobil divízióját azonban nem csak Kína felől szorongatják. A 400 dollár feletti készülékek piacán mindössze 19 százalékos részesedésre képesek szert tenni; itt az Apple egyeduralkodónak számít 65% feletti részaránnyal. A 800 dollár feletti prémiumszegmensben még inkább nyílik az olló; ötből négy eladott készüléket az Apple készít. A Samsung egyelőre képtelen bebizonyítani a felhasználók tömegének, hogy érdemes 400-500 ezer forintot kicsengetni a telefonjaikért.

A Galaxy Note 20 és a Note 20 Ultra egyértelműen a Samsung prémiumkategóriájának megítélését hivatott javítani. Külső megjelenésben teljesen korrekt a készülék, nem is eszközöltek különösebb változásokat rajta. Minimális különbségeket persze tapasztalhatunk; vékonyabb lett az alsó káva, a hátlapi kamera kissé jobban kiemelkedik, a toll pedig átkerült a másik oldalra. Az apró dizájnbeli változtatások beleillenek abba a gondolkodásmódba, ami talán a leginkább meghatározza az új Note 20-as telefonokat; korszakalkotó újítások helyett törekedj a részletek finomhangolására!

A Note 20 változat 6,7 inches átmérővel készül, amibe 2400x1080 pixelt sűrítettek. A tekintélyes méret és a nagy felbontás tökéletes vizuális élményt garantál, az egykezes használat azonban cseppet sem egyszerű… Az Ultra változat erre is rátesz egy lapáttal; 6,9 inches képátmérőjével kis túlzással egy tabletre hajaz. A nagyobb mérethez nagyobb pixelszám társul; a gyártó 3088x1440 pixeles felbontással kínálja a legújabb csúcskészülékét. Az Ultra esetében 10 MP-es előlapi kamerát találunk, a hátlapi ultraszéles lencse 12 MP-es, a széles látószögű lencse pedig 108 MP felbontásra képes, ami egészen elképesztő részletességet jelent. A teleobjektív 12MP-es. Az ötszörös optikai és az ötvenszeres digitális zoom mellett lézeres AF szenzor segíti a minél jobb fotók készítését.

A gyártó nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a Note 20-asok még kényelmesebb használatot tegyenek lehetővé. Ennek érdekében továbbfejlesztették az S-pen tollat, ami még több érintés nélküli mozdulatot képes támogatni. Mindkét változat esetében kényelmesen szerkeszthetjük a PowerPoint és a PDF dokumentumokat, ráadásul a mappakezelés is komfortosabbá vált.

Mindkét változat előrendelhető, az áruk azonban óvatosan fogalmazva is húzós. Az Extreme Digital kínálatában a sima Galaxy Note 20 készülék 354.990 forintért rendelhető elő, az Ultráért pedig 484.990-et kell fizetni. Ennyiért olyan telefont kapunk, ami az 5G adatkapcsolatnak és a 8K videófelbontásnak köszönhetően több éven át az élvonalban marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!