Jön az olcsóbb mobilokba az 5G

mobilozás telefonozás okostelefon séta
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hónapokon belül világhódító útra indul a technológia.
Vágólapra másolva!

A csúcstelefonokban való debütálása után idén a felső kategóriás és erős középkategóriás készülékekben is terjedni kezdett az 5G-hálózatokkal való teljes vagy részleges kompatibilitás. Ezeket a készülékeket persze aránylag szűk kör engedheti meg magának, így a mobilgyártók és a szolgáltatók is szeretnék, ha a tömegek számára elérhető telefonok is minél előbb támogatni kezdenék.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels

A jelek szerint a belátható jövőben meghallgatásra talál az imájuk, a Qualcomm bejelentette az 5G technológia elérhetővé tételét a Snapdragon 400 Series rendszerlapkáiban.

Az új mobilhálózatokat egyelőre az 500 dollár feletti mobilokban használt Snapdragonok egy része támogatja, ám a Snapdragon 400-as széria legolcsóbb tagjai

akár a 200 dollár alatti árkategóriába is elhozhatják az 5G-t.

A 5G olcsóbb mobilokban való elérhetővé tételével kapcsolatos részleteket hamarosan fogja taglalni a Qualcomm, egyelőre azt sem tudni, hogy a Snapdragon 400 modellek csak a Sub-6, vagy az mmWave hálózatokat is támogatni fogják-e.

Annyi biztos, hogy az első olcsóbb 5G-s mobilok már 2021 első negyedévében piacra kerülhetnek, többek közt az Oppo, a Xiaomi és a Motorola jóvoltából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről