A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásFrance-Hungary
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

MacBookok lopásával kerestek hétszázmilliót

laptop notebook macbook internetezés
Vágólapra másolva!
Kapzsivá vált egy amerikai magánegyetem beszerzője és az öccse.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek vallotta magát egy testvérpár az Egyesült Államokban, miután az eljáró ügyész nagy értékű lopással vádolta meg őket. Az ügy főkolomposa a jelenleg 37 éves Patricia Castaneda, a vád szerint a nő egy Szilícium-völgyi magánegyetem – meg nem erősített hírek szerint a Stanford – beszerzőjeként 2009-től tíz éven át szisztematikusan túlrendelte a személyzetnek háromévente járó új MacBookokat, a plusz készletet pedig értékesítette egy Craigslisten megismert vevőnek.

A kép csak illusztráció Forrás: Freestocks.org / Pexels

A bűntársa hat év után csatlakozott hozzá, akkortól az egy évvel fiatalabb Eric nevű öccse felelt a lopott laptopok értékesítéséért, ő is egy Craigslisten talált vevőnek passzolta tovább a termékeket. A duó olyan 800 laptop ellopásával összesen 4 millió dollár kárt okozott az egyetemnek, miközben 2,3 millió dollárt kerestek az üzleten. Jelenlegi árfolyamon 1,24 milliárd és 711 millió forintokról beszélünk.

Patricia elméletileg akár tíz év börtönt és 250 ezer dollár pénzbüntetést kaphat, míg az öccsét öt év börtönnel és szintén 250 ezer dollár pénzbüntetéssel fenyegetik a törvények. Természetesen a bíró dönt majd arról a közeljövőben, hogy mit érdemelnek a csillagászati értékű lopást elkövetett testvérek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!