Itt az első kijelző alatti szelfikamerás Xiaomi

xiaomi mix 4 okostelefon
Xiaomi Mix 4
Vágólapra másolva!
Csúcs Snapdragon, kerámia ház, 120 wattos gyorstöltés van a Mix 4 tarsolyában.
Vágólapra másolva!

A ZTE után újabb gyártó kezdte bevezetni a kijelző alatti szelfikamerát, a Kínában kedden bemutatott Xiaomi Mix 4 csúcsmobil is ilyennel érkezik már. Sajnos a gyártó nem tett közzé a 20 MP-es szenzorral készített mintafotókat, így a képminőség rejtély, ám ez a cégen belül fejlesztett kijelző alatti kamera harmadik generációja, az elődei bevezetését a kiábrándító teljesítményük miatt nem erőltette a Xiaomi.

Xiaomi Mix 4 Forrás: Xiaomi

A Xiaomi Mix 4 további különlegességei közül kiemelhető a kerámia készülékház, a Qualcomm Snapdragon 888+ 5G csúcs rendszerlapka, a Bluetoothoz hasonló UWB technológia támogatása, tovább a 120 wattos vezetékes és 50 wattos vezeték nélküli gyorstöltés. A gyártó szerint az előbbivel 15 perc, míg az utóbbival 28 perc alatt tölthető fel nulláról a telefon 4500 mAh-es Li-Po akkuja.

Az okostelefonba 6,67"-es és 1080×2400 pixeles AMOLED érintőkijelző került HDR10+ funkcióval. A hátlapján három kamera található: 108 MP-es és széles látószögű fő kamera, 8 MP-es és 5× optikai zoomra képes telefotós képalkotó, továbbá egy 13 MP-es ultraszéles látószögű szenzor; az előbbi kettő optikai képstabilizációval is rendelkezik. Videó akár 8K felbontásban is rögzíthető a készülékkel, de 4K-ban van 60 képkockás mód, míg Full HD esetében 480 képkockás lassított felvételek is készíthetőek.

Xiaomi Mix 4 Forrás: Xiaomi

A kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval, sztereó hangszórópárral és IP68-minősítéssel szerelt készülék memória és háttértár tekintetében négyféle konfigurációban lesz elérhető: 8+128, 8+256, 12+256, továbbá 12+512 gigabájtos változatok készülnek belőle.

Sokrétű munkát igényelt a kijelző alatti előlapi kamera működésre bírása Forrás: Xiaomi

A Mix 4 globális forgalmazásával kapcsolatos részletekre a közeljövőben derül majd fény. Kínában augusztus 16-tól lesz kapható, modelltől függően 4999-6299 jüan, avagy 234-294 ezer forint közti áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről