A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jönnek az Xbox Series X processzoros PC-k

amd processzor xbox series x
Az Xbox Series X processzorával szerelt számítógépek váltak elérhetővé Kínában
Vágólapra másolva!
A jelek szerint újrahasznosíthatja a kishibás modellek egy részét az AMD.
Vágólapra másolva!

Felettébb érdekes hírek érkeztek Kínából, egyes helyi gyártók látszólag az Xbox Series X konzolban használt központi egységgel szerelt alaplapokat dobtak piacra. Erősen integrált megoldásokról van szó: ITX-formatervűek, az AMD 4700S névre hallgató processzoruk és a 16 GB GDDR6 rendszermemóriájuk pedig rájuk van forrasztva.

Az Xbox Series X processzorával szerelt számítógépek váltak elérhetővé Kínában Forrás: Tmall.com

A gyártók szerint a különleges alaplapok nem kínálnak integrált videovezérlőt, a vásárlóknak mindenképp dedikált videokártyát kell használniuk. Ez rögtön magyarázattal szolgál a termékek létezésére: az AMD így hasznosítja újra a hibás videovezérlővel legyártott, eredetileg Xbox Series X konzolba szánt központi egységeket, egyszerűen letiltotta bennük a GPU-t. Ez nem szenzáció, a vállalat csendben kishibás Xbox One lapkákat is értékesített ilyen módon a múltban.

Az egyik gyártó szerint az alaplapra forrasztott, 8 magos és 16 szálas, maximum 4 GHz-en ketyegő processzor egyszálas futtatói teljesítményben némileg elmarad az Intel Core i7-9700 és AMD Ryzen 4750G Pro chipektől, viszont többszálas teljesítményben erősebb az előbbinél.

Forrás: Tmall.com

Az alaplap már kapható legalább egy előre összeállított számítógépben, Radeon RX 550 videovezérlővel és 256 GB-os SSD-vel 4599 jüanba, olyan 213 ezer forintba kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!