A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rosszabb az új PlayStation 5 hűtése

sony playstation 5 ps5 hűtés
Balra a PlayStation 5 eredeti változatának hűtése, jobbra az új modellé
Vágólapra másolva!
Nem véletlenül könnyebb, drámaian egyszerűsödött benne a hűtőborda.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban elsőként Ausztráliában és Japánban csendben elkezdett feltünedezni a boltok polcain a PlayStation 5 első hardveres revíziója. Az eddigi CFI-1000 helyett CFI-1102A típusszámot viselő modell ránézésre azonos az első változottal, azonban 300 grammal könnyebb, továbbá a talpának rögzítésére szolgáló csavarja kényelmi okból már kézzel is hajtható.

Balra a PlayStation 5 eredeti változatának hűtése, jobbra az új modellé Forrás: Austin Evans / YouTube

A súlycsökkenés kapcsán azt spekuláltuk, hogy a hűtési rendszerhez vagy a tápegységhez nyúlhattak hozzá a mérnökök. Az új gépet szétkapott Austin Evans youtubernek köszönhetően bebizonyosodott az előbbi, a Sony meglepően nagy mértékben csökkentette a hűtőborda méretét és komplexitását, továbbá a ventilátort is feltűnően átalakította, körülbelül egy decibellel halkabb lett.

Evans nem végzett különösebben tudományos vizsgálatokat a változtatások hatásainak felderítésére, azonban hőkamerával megnézte teljes terhelés alatt a régi és az új PlayStation 5 hőkivezető nyílásait, 24°C környezeti hőmérséklet esetén az előbbinél 52°C volt a maximum, míg az utóbbinál 55°C.

Az új modell hűtési rendszere objektíven rosszabb, jobban megreked a gép belsejében a hő.

Viszont a különbség nem tűnik óriásinak és aggasztónak, ami arra utal, hogy a PlayStation 5 első hardveres változatának hűtése hiába nézett ki sokkal bizalomgerjesztőbben, jobb munkát alig végzett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!