A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Jócskán az ajánlott áraik alá esnek a videókártyák

nvidia geforce rtx 3050 ti videokártya grafikus kártya
Gigabyte GeForce RTX 3050 EAGLE 8G
Vágólapra másolva!
Kínában akár 30% feletti engedményekkel próbálnak túladni rajtuk a kereskedők.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt megtörtént a szinte elképzelhetetlen, emberemlékezet óta először széles körben visszaestek az ajánlott fogyasztói áraikra az éppen legújabb generációs AMD Radeon és NVIDIA GeForce videókártyák. Ez sajnos csak elsőre tűnhetett jó hírnek, hiszen a termékek az ajánlott áraikon is túlságosan drágák maradtak a régóta grafikus vezérlőt vásárolni kívánók jókora táborának.

Kínában már jóval ajánlott ár alatt kaphatóak a vadiúj videókártyák Forrás: Baidu

Szerencsére nincs minden veszve, elsőként Kínában a túlkínálat miatt csendben a GeForce és a Radeon modellek árai is elkezdtek jócskán becsúszni az ajánlott alá. Az NVIDIA esetében az RTX 3080-ig aránylag jól tartják magukat a termékek, csak 6-15%-kal estek az ajánlott áruk alá, azonban a 3080 Ti és erősebb modellek esetében 30% körüli mínuszról beszélünk, átlagolva bő 16%-ra jön ki az áresés.

A rivális AMD Radeon RX 6000 modellek már nem tartják ilyen jól az értéküket, 13-31 százalék között mozog az ajánlott ár alá való berepülésük, átlagolva közel 20%-ról van szó. A fenti táblázatban látható adatokhoz további kontextus, hogy Kínában 13% az ÁFA mértéke, ez benne van az ajánlott árakban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!