Nagyon gyengén teljesíthet Európában az Xbox Series

Vágólapra másolva!
A helyzet miatt befejezheti az érdemi reklámozását a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Hivatalos eladási számok híján nincs pontos nyilvános információ az Xbox Series konzolok eladásairól, azonban az elemzők szerint megismétlődött az előző generációban fennállt helyzet, a Sony PlayStation 5 modellekből eddig kétszer annyi fogyhatott, mint a Microsoft rivális gépeiből.

microsoft xbox series x s
Az év végi ünnepi szezonra érkezik az optikai meghajtó nélküli Xbox Series X, az 1 TB háttértárú Xbox Series S, továbbá a  2 TB-os Galaxy Black Special Edition
Fotó: Microsoft

A The Verge számára dolgozó Tom Warren újságíró forrásai szerint az eladások egyre csak rosszabbodnak, az Xbox Series most már rettentően rosszul teljesít az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) számos országában.

Emiatt a Microsoft állítólag letett az Xbox Series játékkonzolok érdemi reklámozásáról az EMEA-ban, az informátor sejtése szerint a cég jelentősen csökkenteni fogja a belőlük fenntartott raktárkészleteket. A konzolok hirdetése helyett a hamarosan dráguló Game Pass-előfizetések és a felhős játékfuttatás eladására, az Xbox kontrollerek értékesítésére, továbbá a PC-s játékpiacra fókuszálhat a jelenlegi konzolgeneráció végéig.

A legutóbbi hivatalos adatok alapján a PlayStation 5-ből idén március végéig már 59,3 millió darabot adott el a Sony, idén ősszel pedig befuthat az erősebb és drágább PlayStation 5 Pro. Az előző generáció során az Xbox One X képében a Microsoft is kiadott ilyen generációközi extra gépet, azonban a jelenlegi konzolgenerációban nincs ilyen terve.

Kapcsolódó érdekesség, hogy július végén leáll az Xbox 360 játékkonzol digitális játékboltja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről