A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elon Musk legújabb posztja ijesztő

Vágólapra másolva!
A milliárdos üzletember és feltaláló egy videót tett közzé a közösségi oldalán, amiben a mesterséges intelligencia fejlődésének negatív hatásaira hívja fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Elon Musk az X-en posztolt egy videót. Bejegyzésében a rohamtempóban fejlődő mesterséges intelligencia veszélyeit taglalja. Az ijesztő videóban arra figyelmezett, hogy az AI által előállított tartalmak egyre valóságosabbak, így pedig könnyen megtéveszthetőek lesznek a felhasználók. -írja a Mandiner.

Honnan fogjuk valaha is tudni, hogy mi a valóság? 

- kérdezi videójában Elon Musk.

Trumpot támogatja

Ahogy arról korábban írtunk, Elon Musk és Donald Trump beszélgetése az X-en kiemelkedő, mintegy egymilliárd nézőt vonzott, ami új mérföldkőnek számít ebben a kategóriában. Brüsszelből cenzúrázni akarták az interjút, míg hekkerek megpróbálták késleltetni a közvetítés elindítását, de csak kisebb fennakadásokat okoztak.

Trump és Musk párosa történelmi sikert ért el, annak ellenére, hogy politikai ellenfelek próbálták elhallgattatni őket. 

Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa, levelet írt Musknak, emlékeztetve őt az uniós jogszabályokra, amelyek megkövetelik a „jogellenes és káros tartalmak, valamint a dezinformáció” terjedésének megakadályozását a platformon.

Figyelemre méltó, hogy az EU, anélkül, hogy ismerte volna a beszélgetés tartalmát, károsnak és jogellenesnek nyilvánította azt, és arra törekedett, hogy ne élőben sugározzák az adást. Ez különösen érdekes, mivel az Egyesült Államokban a választási években szokásos elnökjelölti vitákat is élőben közvetítik. Azonban ezek az intézkedések azonban csak tovább növelték az interjú iránti érdeklődést.

Eközben egy komoly DDOS-támadás is érte a közvetítéshez használt műholdas rendszert, ami körülbelül háromnegyed órás késést okozott, de ez sem riasztotta el a nézőket. Az interjúban több téma is felmerült, beleértve a Trump elleni merényletkísérletet, a déli határon kialakult migrációs válságot, amelyért Trump a demokrata kormányzatot hibáztatta, valamint a republikánus győzelem esetén felállítandó kabinet és a kormányprogram egyes elemeit, például a borravaló adómentességét.

Musk az X-en arról is beszámolt, hogy a közeljövőben interjút készítene Kamala Harrissel, a Demokrata Párt elnökjelöltjével is - írja a Magyar Nemzet. Erről több információt egyelőre nem tudni, és azt sem, hogy Harris vállalná-e.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!