Teljesen megújult a Steam családi játékmegosztása

gamer gaming pc számítógép
Fotó: Amine Mouzaoui / Unsplash
Vágólapra másolva!
Használhatóbb lett és szülői felügyeleti funkciót kapott.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette a teljesen megújult családi játékmegosztási funkcióját a vezető digitális számítógépes játékbolt. A segítségével a családok tagjai képesek játszani az egymás steames könyvtáraiban lévő játékokkal a saját eszközeiken, hacsak ennek nincs műszaki, vagy a kiadók részéről üzletpolitikai akadálya.

A Steam Család elérhetővé válásáról értesítést kapnak az előző generációs családi játékmegosztást használók, ezt hamarosan teljesen kivezeti majd a játékbolt. A megújult családi megosztás érdemi előrelépést jelent, a Valve szülői felügyeleti funkciókkal is ellátta, továbbá a családtagok akár egyszerre is játszhatnak ugyanazzal a játékkal, amennyiben összességében van belőle kellő számú kópia a család megosztott könyvtárában.

Szintén jó hír, hogy akkor is elindítható egy családtag játéka, mikor az adott személy éppen játszik egy másik játékkal, és mindenkinek saját felhős mentései lesznek.

A legfeljebb hatfős csoportokat kezelő Steam Családokról részletes tájékoztatás a Steam blogjában olvasható magyar nyelven, a használatához a Steam kliensprogram legújabb stabil verziója szükséges.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!