A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tony Soprano a színpadon

Vágólapra másolva!
A Maffiózók Tony Sopranója, James Gandolfini a Broadwayn tűnt fel egy szatirikus színdarabban.
Vágólapra másolva!

Egy Moliére-díjas francia írónő, Yasmina Reza jegyzi a God of Carnage című darabot, melynek egyik főszerepét James Gandolfini játssza. Bár egy színpadi alakítás egész másféle koncentrációt igényel, mint a tévés munka, a Chicago Tribune kritikusa szerint a színész remekül oldotta meg a feladatot.

Gandolfini egy sima modorú, szelíd férjet alakít, akiből a darab során kijön az állat: ennek közvetett oka egy látszólag szokványos esemény, miszerint egy baráti házaspár gyerekét egy másik fiú megveri a játszótéren. A darab a jóléti félelmekre alapoz, és nagyjából úgy építkezik, mint a francia filmek viszonylag új vonalába tartozó A bajusz vagy a Lemming, ahol szintén egy apró történés vezet nagy drámákhoz.

Gandolfini darabbeli feleségét és a baráti házaspár tagjait is filmekből, tévéből jól ismert színészek jelenítik meg, elég erős (és a közönséget bizonyára vonzó) gárda állt tehát össze. A másik férfi főszerepet például Jeff Daniels alakítja, akinek filmes repertoárjában a síkidióta Dumb és Dumber mellett jól megférnek olyan klasszikusok, mint a Becéző szavak vagy a Kairó bíbor rózsája.

Az egyik feleséget Marcia Gay Harden, a másikat Hope Davis játssza: előbbit A hatalom hálójában című ügyvédes sorozatból, utóbbit pedig a Sírhant művek Laura Morganjeként ismerhetik a tévénézők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!