A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Mikor tér vissza a képernyőre a kedvenc sorozatom?

Agymenők
Vágólapra másolva!
Sokszor előfordul, hogy egy néző rákap egy szériára, azonban ez akár évad közepén is eltűnik, majd hosszú hetek-hónapok után folytatódik – amikor már le is mondtunk róla, jóformán el is felejtettük. Sokan nézik az amerikai sorozatokat itthon is a kinti tempó szerint, nem várják meg, míg egy magyar csatorna megveszi, leszinkronizálja, majd beteszi mondjuk 23.30-ra. Nekik próbálunk most segíteni.
Vágólapra másolva!

Mivel sok száz sorozat fut párhuzamosan csak a brit és az amerikai piacon (és akkor még nem beszéltünk Indiáról, Kínáról, Törökországról, európai vagy latin-amerikai országokról), és a túlkínálatban, a nagy bőségben könnyű elveszni, előfordul, hogy rákapunk egy sorozatra, majd ha az pihenőre megy, szinte el is felejtjük. Csak fél évvel később találunk rá megint, de mire bepótoljuk a hiányzó epizódokat, megint szünetre megy a produkció, mi pedig csak vakargatjuk a fejünket: hová lett? Mikor folytatódik? Visszatér még idén?

The Orville

Amilyen nagyszabású, kiváló, nagy költséggel készülő sorozatok vannak a piacon, már nem ciki egyetlen A listás hollywoodi sztárnak sem szériában szerepelni, jócskán változott a helyzet mondjuk a nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest is. Sok rendező jobban is szereti a műfajt: hosszabb, komplexebb sztorikat lehet elmesélni 8, 10, vagy pláne 30 órában, mint kettőben, a moziban.

The Blacklist

Sorozatot nézni sem ciki persze, a tél pedig remek időszak erre, hiszen kevesebb szabadtéri programra tudunk elmenni, hacsak nem vagyunk eszkimók vagy rákhalászok a Jeges-tengeren. A tévézés aranykorát éljük, hiszen nagyon feljöttek a kábelcsatornák, és mellettük ipari mennyiségben gyártanak minőségi tartalmat olyan cégek, mint a Netflix, az Amazon vagy a Hulu.

Erős lesz a január

De lényegre! Mi, mikor tér vissza? Mikor folytatódik végre a sorozatom, amit már hónapokkal ezelőtt szem elől veszítettem?

Január elsején, már az év első napján begyújtotta a rakétákat a The Gifted és a Lethal Weapon, a Halálos fegyver. Január 3-án új évaddal jött a Gotham, folytatódott a The Orville, illetve a The Blacklist, a Feketelista, amely itthon is ment egy időben. Január 7-e inkább a realityvonalon volt erős: az America's Got Talent: The Champions, és a The Bachelor nézői örülhettek.

Agymenők

Január 8-án jön a The Conners, a Black-ish (Feketék fehéren), illetve a The Rookie (Nathan Fillion sorozata). Egy nappal később képernyőn a The Goldbergs, az itthon is igen kedvelt Modern család. Január 10-ét várják az Agymenők-rajongók, ekkor jön a The Big Bang Theory folytatása, utána pedig új részekkel folytatódik a Young Sheldon. Olyan sorozatok is új részeket kapnak, mint a Mom, a Brooklyn Nine-Nine vagy a The Good Place.

Január 11-én a Crazy Ex-Girlfriend folytatódik, három napra rá a jön a The Resident, illetve akkor lesz a The Passage premierje. Január 15-én a szuperhősös sorozatok kedvelői örülhetnek, új résszel jön a The Flash, elrajtol a Roswell, New Mexico című sci-fi, folytatódik a This Is Us.

Riverdale

A Riverdale január 16-án lesz képernyőn újfent, egy nappal később pedig visszatérnek a Winchester-fiúk, a Supernatural, magyar címmel Odaát. Ugyanakkor megkapjuk a Grace klinika folytatását (bizony, megy még a sorozat), illetve a How to Get Away with Murder, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? is új erőre kap.

Január 18-án jön a Dynasty, új részekkel, 20-án a Supergirl és a Charmed követői telepedhetnek a fotelbe. 21-én folytatódik az Arrow, és jön a Big Brother: Celebrity Edition. 31-én pedig a Will & Grace rajongói is megkapják a magukét.

Ennyit egyelőre a januári évadpremierekről, folytatásokról és visszatérőkről: mint látható, a sorozatipar nem pihen most sem, mindenki megtalálhatja a neki valót a nagy kínálatból. Legalább 10 új sorozat is indul az év első hónapjában az USA-ban, ezekről itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!