Az orvosok szerint csoda kell Dudás Miki édesapja gyógyulásához

Dudás Miki
Dudás Miki
Fotó: Dudás Miki/Instagram
Vágólapra másolva!
Amint arról korábban beszámoltunk, Dudás Miki édesapját augusztus 30-án bokszolók megtámadták egy benzinkúton. A férfit annyira megverték, hogy kómába esett. Az elmúlt majdnem két hónap alatt hatvan kilót fogyott, jelenleg élet és halál között van.
Vágólapra másolva!

Továbbra is élet és halál között van Dudás Miki édesapja. A család padlóra került, az orvosok szerint csoda kellene ahhoz, hogy a férfi túlélje a borzasztó támadást - írja a Bors.

Az egykori magyar világbajnok kajakozó idős édesapját súlyosan bántalmazták egy benzinkúton, hat bokszoló támadta meg. A rokkantnyugdíjas férfinak olyan súlyos sérüléseket okoztak, hogy azóta is kómában van. Úgy beverte a fejét, hogy betört a koponyája, füléből, orrából dőlt a vér. Hiába tesznek meg mindent érte az orvosok, állapota folyamosan romlik, már hatvan kilót fogyott. 

Dudás Miki édesapját durván megverték
Dudás Miki mindent megtesz, amit tud, ő viszi az édesapja üzletét a történtek óta
Fotó: Dudás Miki

A család teljesen összetört, Miki azonban mindent megtesz, hogy helyt álljon ebben a nehéz időszakban. Ő viszi édesapja üzletét a pesterzsébeti piacon.

Ezerszer lejátszottam már a fejemben a jelenetet, hogyan tudtam volna megvédeni aput

 – kezdte a lapnak az olimpikon. 

"Tíz méterre voltam tőle, amikor rátámadtak, de olyan hirtelen történt az egész, hogy már csak az ütést láttam és hallottam, ahogy a betonon betörik a feje.

 Azonnal odarohantam, már nem volt eszméleténél. Kómába esett és hiába van a legjobb kezekben, még mindig küzdenek az életéért az orvosok. Apunak most olyan a feje, mint egy kisbabának, nincs rajta csont, ugyanis, hogy hozzáférjenek az agyához, le kellett bontaniuk. 

Készítenek számára egy műkoponyát, 2-3 hét alatt lesz kész, de sajnos nem biztos, hogy megéli. 

Az orvosok sem tudnak biztatni, azt mondták csoda kellene ahhoz, hogy életben maradjon" - magyarázta az egykori sportoló, aki, amikor csak tud, bemegy a kórházba.

Mindig amikor bemegyek hozzá, az apukámhoz, aki egy életvidám emberből egy élőhalott lett, összetörök, lelki roncs leszek. Aztán ránézek anyukámra és még jobban összetörök!

 "De én nem omolhatok össze, mert anyunak szüksége van rám, állandóan sír, remeg, mindig amikor egyedül van otthon, felhív sírva, hogy apu helyén alszik, szagolgatja a párnáját… 14 éves volt anyu, amikor egymásba szerettek, neki apu volt az első és egyetlen szerelme, nem fogja túlélni, ha elveszti aput!"

Dudás Miki nem érti, hogy lehet, hogy a támadók még mindig szabadlábon vannak.

 "Felfoghatatlan, hogy ezek a bokszolók még mindig szabadlábon vannak! Ha megkapnák a büntetésüket, az adna egy kis megnyugvást. Még akkor is, ha száz évig ülnek, akkor sem tudják visszaadni az édesapámat" - zárta.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!