Az infrapanel egy új technológiai fejlesztés

Vágólapra másolva!
A mérsékelt égövben, ahová kis hazánk is tartozik, nagy jelentősége van a fűtésnek, amiben egy innovatív technológiát képvisel az infrapanel. Ez a megoldás nem egyszerűen csak hatékony, hanem rendkívül dekoratív is. A termékek sokféle méretben és teljesítménytartományban érhetők el, így teljesen az igényekhez igazíthatók.
Vágólapra másolva!
Forrás: elements.envato.com

Az infrapanel működése

Az infrapanel közvetlenül bocsájt ki bizonyos mennyiségű sugárzó hőt. A hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben, először az élő testeket, majd pedig a tárgyakat melegíti fel és ezeken keresztül éri el a levegő hőfokának az emelését. Teljesen olyan érzetet biztosít, mint a kellemes, meleg nyári napsütés.

Hatékonyságát tekintve nagyon meggyőző, ugyanis a felhasznált energiamennyiség jelentős részét (99%-át) tudja hőenergiává alakítani. A minimális veszteségnek köszönhetően, gyorsan megtérülő befektetésnek számít.

Eltérő mérettartományok

Egy radiátor esetében elég komolyan be vannak határolva a méretek, amivel együtt a teljesítmény is gyorsan változik. Ezzel szemben az infrapanelt nem kötik az ilyen korlátok. Lehet ugyanis akkora, mint egy könyv, de beterítheti akár a teljes falfelületet is. Ennek megfelelőn pedig könnyedén kikalkulálható a helyiségben felhasználásra szükséges méret és teljesítménytartomány.

Az infrapanel telepítése

A sajátos kialakításából adódóan, rengetegféle módon történhet az elhelyezése. Felkerülhet a falra, illetve a mennyezetre. Tükör mögé, gardróbba lehet elrejtve. Nagyon dekoratív az infrapanel megjelenése, így használható dekorációs elemként is.

A kis kedvencek, kutyák, macskák lakrészébe is beszerelhető egyszerűen. Az optimális teljesítmény biztosítása érdekében érdemes előre eldönteni, hogy egyetlen helyre és nagy méretben történik meg a kihelyezése, vagy több pontból lesz megoldva a légtér felmelegítése.

Prémium Wifi smart üveg infrapanel

A fehér színben kapható, 800 Watt teljesítményre képes infrapanel kiváló áron vásárolható meg. Nem igényel évenkénti karbantartást, így gazdaságosan fenntartható. Tartalmaz egy rádiófrekvenciás vezérlőegységet, amelyik a saját termosztátjával kommunikál.

Az optimális fűtésérték fenntartása érdekében az infrapanel számos érzékelővel van ellátva. Szigetszerűen üzemeltethető, vagy részét képezheti az okos otthon rendszernek is.

Mindenképpen megéri az élete részévé tennie ezt a modern technikai csodát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!